Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гроші на вибори пропонують давати кожен рік

Четвер, 18 грудня 2008, 10:43

Депутат Анатолій Гриценко пропонує парламенту щорічно передбачати в державному бюджеті фінансування позачергових виборів президента й Ради а також місцевих виборів.

Про це сказано в законопроекті № 3459 "Про внесення змін до деяких законів України про порядок фінансування виборів", зареєстрованому в Раді 17 грудня, повідомляють Українські новини.

Відповідні зміни Гриценко пропонує внести до Бюджетного кодексу, а також до законів про вибори президента, народних депутатів і місцеві вибори.

У разі прийняття, законопроект набуде чинності з 1 липня 2009 року.

У повідомленні своєї прес-служби, Гриценко пояснює необхідність прийняття законопроекту тим, що проведення дострокових виборів передбачено Конституцією, але через конфлікти між органами влади їхнє фінансування, а відповідно й проведення, ставиться під загрозу.

"У таких випадках влада недієздатна, важливі для людей питання не вирішуються. Треба навести в цьому питанні лад", - сказав він.

Депутат підкреслює, що у разі, якщо необхідності в проведенні позачергових виборів не буде, кошти, передбачені на них у бюджеті, відповідно до норм Бюджетного кодексу будуть перерозподілятися на фінансування інших програм.

При цьому Гриценко пояснює вибір можливої дати набрання законом чинності тим, що 1 липня 2009 року Президент Віктор Ющенко вже втратить право призначати позачергові вибори парламенту, у зв'язку із проведенням чергових виборів президента.

Як відомо, Ющенко наполягає на врахуванні в державному бюджеті на 2009 рік коштів на фінансування позачергових виборів парламенту як стимулу для ефективної роботи парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...