Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко повідомив "фундаментальну новину" про курс

Четвер, 18 грудня 2008, 10:52

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Міністерство фінансів та Нацбанк спільними діями мають забезпечити стабільний курс гривні.

Про це він сказав після зустрічі з міністром фінансів Віктором Пинзеником, головою НБУ Володимиром Стельмахом та головою "Нафтогазу України" Олегом Дубиною, повідомляє УНІАН.

Ющенко повідомив, що головною метою зустрічі було питання оцінки можливостей НБУ і Мінфіну щодо стабілізації на фінансовому ринку, а також узгодження спільних дій щодо виділення ресурсу на виплати пенсій, зарплат та інших соціальних видатків.

Президент вкотре наголосив, що сьогодні гривня є "серйозно передевальвованою", "і головна проблема, головна атака, яка сьогодні йде, – це психологічний фактор".

"Немає довіри до курсу, немає відчуття тенденцій, які будуть на валютному ринку", - зауважив він.

Ющенко підкреслив, що для такої ситуації немає об'єктивних підстав, оскільки сьогодні на українські рахунки валюти надходить більше, ніж списується з консолідованих рахунків суб'єктів господарювання.

"Ми кожен день накопичуємо валюту на балансах банківської системи – це говорить про те, що валютно-експортні операції повернулись на користь України, що темпи експорту сьогодні вищі, ніж темпи імпортних операцій", - наголосив президент.

При цьому він додав, що це є "фундаментальною новиною", яка говорить про те, що в Україні немає підстав економічного об'єктивного характеру для існуючого попиту на валюту.

Він вкотре зазначив, що основні ризики сьогодні йдуть від готівкового ринку. "Він формує сьогодні всі провокації", - сказав президент. Глава держави наголосив, що НБУ і Мінфін мають робити все, аби переконати людей і стабілізувати таким чином гривню.

Ющенко нагадав, що за останні три місяці було знято депозитів більше, ніж на 3 млрд. дол. На таку ж саме суму було придбано валюти. Ющенко підкреслив, що Мінфін та НБУ мають здійснити рішучі кроки, щоб дати позитивні сигнали для стабілізації гривні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...