Ющенко: банки-спекулянти мають бути позбавлені ліцензії

Четвер, 18 грудня 2008, 11:15

Президент Віктор Ющенко вимагає, щоб Нацбанк покарав ті банки, що проводили спекулятивні операції з валютою.

Про це він сказав після зустрічі з головою Нацбанку Володимиром Стельмахом, міністром фінансів Віктором Пинзеником та головою "Нафтогазу України" Олегом Дубиною, повідомляє прес-служба глави держави.

На зустрічі було домовлено про низку заходів, які має здійснити Нацбанк. Зокрема, буде посилена контролююча функція цієї установи.

Нацбанк перевірить левову частину банків на предмет дотримання чинного законодавства при здійсненні ними валютних операцій. Зокрема, вже перевіряється 18 банків, повідомляє УНІАН

"Я радикально налаштований на те, щоб у банківській системі було наведено порядок. Банки, які допустили грубі порушення, повинні бути покарані", – заявив Ющенко.

"Я як президент заявляю, що у разі виявлення порушень ці банки мають бути позбавлені ліцензії, хто на 3 місяці, хто на 6, а хто назавжди", - додав він.

У свою чергу Стельмах підкреслив, що Нацбанк планує інтенсифікувати перевірку банків з тим, щоб вони "вели себе коректно і в першу чергу задовольняли потреби, пов'язані з економічними процесами на валютному ринку, в тому числі через готівковий курс".

Голова НБУ також сказав, що стосовно банків, які поводились некоректно щодо здійснення антикризових заходів, будуть застосовуватись заходи адміністративного характеру.

Крім того, під час зустрічі було вирішено, що НБУ підвищить вартість рефінансування банків. Також Нацбанк щоденно проводитиме аукціони валюти за високою ціною, щоб збити спекулятивний попит.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування