Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко залишила силовиків без штанів

Четвер, 18 грудня 2008, 11:19

Уряд скасував низку тендерів на закупівлю форменого одягу і взуття для співробітників силових відомств та інших держорганів.

У такий спосіб влада намагається заощадити в умовах фінансової кризи, пише "Дело".

Як розповів керівник Управління справами Генпрокуратури Олег Сингаєвський, відповідну постанову Кабмін ухвалив ще минулого тижня, хоча документ досі не опублікований.

У Генпрокуратурі кажуть, що, швидше за все, будуть скасовані не тільки заплановані тендери, але й уже проведені раніше.

Приміром, може зірватися договір з "Республіканським будинком моделей взуття", підписаний Генпрокуратурою в жовтні цього року на закупівлю великої партії взуття для своїх співробітників. Сума контракту перевищує 3 мільйони гривень.

Під загрозою і півторамільйонний контракт із компанією "Текстиль-контакт". На цю суму прокурори мали отримати партію тканини для пошиття мундирів.

Як розповів газеті керівник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко, співробітники відомства отримують тканину і самостійно замовляють собі пошив форми. Це дозволяє слідчим і прокурорам носити форму свого розміру.

Закуповується також і вже пошитий одяг. Приміром, у листопаді був укладений 5-мільйонний контракт із компанією "Астра-Люкс" на закупівлю готової форми для співробітників прокуратури. Але і цю угоду можуть "принести в жертву" новій політиці Кабміну, зазначає видання.

Утім, за словами Сингаєвського, у наступному році доношувати старий одяг і взуття доведеться не тільки співробітникам прокуратури, але всіх структур, де потрібен формений одяг.

Так, під скорочення може потрапити нещодавній великий контракт на закупівлю форменого одягу для співробітників МНС. Сума постачання складає близько 3 мільйонів гривень.

"Жертвами кризи" можуть стать і співробітники МВС, СБУ, Податкової, МНС, митниці і т.д. Винятком у списку тих, на кому заощадять, може стати хіба що Міноборони.

Видання зазначає, що першим заощаджувати на формі стало керівництво Мінагрополітики. Ще місяць тому воно вирішило відмовитися від закупівель одягу для інспекції з карантину рослин. Тоді в тендерному комітеті відомства скасували конкурс на закупівлю 1500 комплектів одягу.

Виходячи з оголошень на "Віснику державних закупівель", середня вартість одного комплекту форменого одягу може коливатися в межах 500-800 гривень. Таким чином, щоб заощадити, приміром, 100 мільйонів гривень, достатньо залишити без нових штанів у 2009 році приблизно 150 тисяч держчиновників, пише газета.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування