Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада дозволила арештувати суддю, який брав захмарні хабарі

Четвер, 18 грудня 2008, 12:30

Верховна Рада дала згоду на арешт судді Ігоря Зварича, а також звільнила його з посади судді.

Відповідне рішення підтримали 432 депутати.

Як заявив в ході розгляду питання голова профільного комітету Сергій Ківалов, органами прокуратури і СБУ встановлено факти здійснення Зваричем злочину у вигляді отримання хабара в особливо великих розмірах.

"Зокрема, в жовтні 2007 року суддя Львівського апеляційного суду Зварич отримав хабар у 100 000 доларів від приватного підприємця. Передача хабара відбулася за особистої присутності в кабінеті голови львівської обладміністрації Петра Олійника, зараз заступника голови секретаріату президента і його представника у Верховній Раді", - заявив Ківалов.

Він також повідомив, що правоохоронцями виявлено десятки епізодів дачі хабара за участю високопосадових осіб. "8 місяців судді заносили до Зварича великі суми грошей у різних валютах, які він тут же розподіляв – меншу частину суддям, більшу - собі", - зазначив Ківалов.

Водночас генпрокурор Олександр Медведько з трибуни парламенту повідомив, що не може говорити про причетність до справи Олійника, поки проти нього не будуть проведені всі слідчі дії.

Він також заявив, що Олійник фігурує в поданні за рішенням керівника слідчої групи, хоча генпрокурор проти такого формулювання до закінчення слідчих дій.

Натомість депутати БЮТ вимагали внести постанову про рекомендацію звільнення Олійника з посади, а також звільнити голову Вищого адмінсуду Олександра Пасенюка, начебто за кришування Зварича.

***

У середу співробітники управління СБУ у Львівській області затримали адвоката і підприємця Володимира Косенка, що є захисником екс-голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу УСБУ у Львівській області. За її інформацією, проти Косенка порушено кримінальну справу за підозрою в розкраданні майна в особливо великих розмірах. Затриманий перебуває під вартою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування