Україна вирішуватиме газові питання у Лондоні

Четвер, 18 грудня 2008, 13:17

Українська делегація відбуває в четвер до Лондона для проведення консультацій у контексті врегулювання питань співпраці з Росією та країнами ЄС у сфері постачання і транзиту природного газу.

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина та його перший заступник Ігор Діденко, а також уповноважений президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський відбувають до Лондона на виконання доручень президента.

Питання врегулювання ситуації з розрахунками за імпортований Україною газ обговорювалося під час зустрічі президента Віктора Ющенка з головою Нацбанку Володимиром Стельмахом, міністром фінансів Віктором Пинзеником і головою правління "Нафтогазу України" у четвер зранку, повідомляє прес-служба президента.

Як наголосив Соколовський, президент докладає усіх зусиль для забезпечення ефективного переговорного процесу з усіма сторонами "в дусі взаємовигідного та рівноправного партнерства".

Зокрема, саме завдяки особистому втручанню Ющенка ввечері в середу, 17 грудня, було остаточно вирішено питання щодо погашення заборгованості за газ, отриманий у вересні та жовтні цього року, сказано в повідомленні.

Докладаються зусилля для забезпечення своєчасних розрахунків за листопад і грудень цього року відповідно до чинних контрактів, запевнив Соколовський.

"Сьогодні дії президента України спрямовані на подолання тих проблем, до яких призвели системні прорахунки та бездіяльність керівництва уряду України у газовій сфері", - наголосив Соколовський.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...