Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" стверджує, що не відмовлявся платити "Газпрому"

Четвер, 18 грудня 2008, 14:37

"Нафтогаз України" не повідомляв ні "Газпрому", ні швейцарському газотрейдеру "РосУкрЕнерго" про те, що після переказу 800 млн. дол. за спожитий природний газ він припинить розрахунки за нього до кінця року.

Про це заявив начальник управління по зв'язках із громадськістю "Нафтогазу України" Валентин Землянський, коментуючи заяву "Газпрому" нібито про відмову української сторони платити за постачання газу за листопад-грудень, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Погашення кредиторської заборгованості перед "РосУкрЕнерго" йде в штатному режимі, підтвердженням чому саме і є переклад чергового траншу в 800 млн. дол.", - сказав Землянський.

Він підтвердив раніше озвучену в цей день інформацію президента Віктора Ющенка про те, що найближчим часом "Нафтогаз України" має намір переказати ще 200 млн. дол.

"Таким чином, "Газпром" злегка перебільшив, говорячи про відсутність можливості переходу на прямі контракти і можливе відключення газу для України з 1 січня 2009 року", - наголосив начальник управління по зв'язках із громадськістю "Нафтогазу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування