Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затулін може позиватися до Наливайченка і без нього

Четвер, 18 грудня 2008, 14:59

Тверський суд Москви готовий розглянути позов про захист честі і гідності депутата Держдуми РФ Костянтина Затуліна до в.о. глави СБУ Валентина Наливайченка без участі відповідача.

"Дата розгляду моєї заяви власне кажучи була призначена судом на 30 грудня",- сказав Затулін, слова якого в четвер наводить "Інтерфакс".

За словами Затуліна, у четвер пройшла досудова підготовка за його заявою. У ній брав участь сам російський парламентарій і представник ЗМІ, яке опублікувало інтерв'ю з Наливайченком, яке стало приводом для позову Затуліна.

Однак, за словами депутата, ні в.о. глави СБУ, ні його представники участі в слуханнях не брали.

"Відповідно до норм нашого законодавства справа може бути розглянута й у присутності, і у відсутності сторін. Якщо Наливайченко і 30 грудня не приїде, це не буде перешкодою для розгляду мого позову", - сказав Затулін.

СБУ раніше заявила, що не має наміру брати участь в даних судових слуханнях.

Керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко пояснила позицію української спецслужби так:

"Хто такий Затулін? Це людина, яка неодноразово порушувала українське законодавство! Людина, якій обмежений в'їзд у нашу державу!".

Зі своєї сторони Затулін сказав, що в курсі заяв, зроблених у СБУ.

"Але не Затулін запросив Наливайченка до суду, це суд його запросив, так, за позовом Затуліна, але запросив суд", - сказав російський депутат.

Як повідомлялося раніше, Затулін, у своїй заяві просить визнати невідповідними дійсності висловлювання Наливайченка, опубліковані в інтерв'ю одному з російських ЗМІ.

Також він просить стягнути з Наливайченка чотири мільйони рублів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування