Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров побачив схожість Тимошенко зі страусом

Четвер, 18 грудня 2008, 15:00

"Регіонал" Микола Азаров сумнівається в тому, що до кінця цього року буде ухвалено Держбюджет на 2009 рік.

Про це він заявив журналістам після засідання опозиційного уряду у четвер.

"Вчора наш уряд нарешті спромігся затвердити макропоказники. Це безвідповідальний документ. Це той випадок, коли уряд уподібнюється страусу, щоб не бачити реальну ситуацію", - сказав Азаров.

"Вони там запланували зростання ВВП. Звідки він може взятися?", - обурився він.

Азаров нагадав, що в бюджеті цього року дефіцит Пенсійного фонду становить 14 мільярдів гривень, 13 мільярдів недоотримано від податків або витрачено на повернення ПДВ, а 20 мільярдів становлять борги "Нафтогазу".

Крім того, за його словами, урядом недофінансовані бюджетні програми на суму 11,2 мільярди, 100 програм взагалі не фінансувалося, а 50-60 фінансувалися на половину.

Азаров також сказав, що уряду зараз невигідно ухвалювати бюджет, оскільки він не знає, що робити в кризовій ситуації.

"Уряд не бере на себе відповідальність за бюджет, він вибрав авантюрний шлях. Вони роблять те, від чого в пристойному товаристві не те, що руки не подають, а навіть виганяють", - сказав він.

За словами Азарова, уряд зараз намагається робити так, щоб вся відповідальність за ухвалений бюджет лягла на Верховну Раду, а не на нього.

При цьому Азаров сказав, що йому цікаво, чи будуть комуністи і Блок Литвина голосувати за проект бюджету, в якому "не народжуються соціальні видатки".

"Я хотів би подивитися на Блок Литвина, який був дуже принциповим, коли звинувачував Яценюка у підробці антикризового закону в пункті про замороження соціальних видатків", - сказав він.

Також, на думку Азарова, уряд причетний до девальвації гривні, так само, як і Нацбанк.

"Не може Нацбанк утримувати гривню, якщо проводиться бездарна політика уряду. Не може нацбанк побудувати комунізм в окремій країні, коли уряд викидає колосальні гроші на ринок", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: