Балога назвав Тимошенко серйозною перешкодою

П'ятниця, 19 грудня 2008, 10:10

Президент Віктор Ющенко особисто прийматиме рішення щодо перебування на своїй посаді голови Нацбанку, не зважаючи на можливий тиск з боку БЮТ.

Про це в п’ятницю заявив глава секретаріату президента Віктор Балога, повідомляє прес-служба секретаріату.

За словами Балоги, "президент прийматиме рішення про подальше перебування Стельмаха на посаді Голови НБУ без будь-якого зовнішнього тиску".

"Зараз Прем'єр і очолювана нею політична сила у Верховній Раді хоче розіграти фактор Національного банку для захоплення нових владних позицій. Не виключено, що фракція БЮТ блокуватиме роботу парламенту, аби домогтися звільнення Голови НБУ", - наголосив Балога.

"Однак справжньою метою таких дій є зовсім не наведення ладу у фінансовій сфері, а одержання додаткових дивідендів для "біло-сердечних", - вважає він.

"Тому суспільство має розуміти, що спроби БЮТ під проводом Тимошенко поглибити політичну кризу є перешкодою на шляху подолання кризи економічної", - заявив Балога.

Він додав, що це питання не повинно стати деструктивним чинником, який заважатиме нормалізації економічної ситуації.

Він також вкотре звинуватив Тимошенко у непрофесійності і намаганні будь-що скинути з себе відповідальність за кризовий стан вітчизняної економіки.

Балога наполягає, що саме Кабінет Міністрів під керівництвом Тимошенко винен у тому, що світова економічна криза "настільки згубно позначилася на українській економіці".

На його думку, уряд прогавив момент, коли можна було застосувати превентивні антикризові заходи.

Балога вказав, що тільки через популістські дії Тимошенко в країні розкручено маховик інфляції, яка "з'їла" значну частину доходів громадян.

За його словами, тільки через надмірне захоплення Прем'єра політикою на шкоду економіці країна за два тижні до Нового року не має бюджету, а уряд навіть не розуміє макроекономічних показників.

Натомість замість предметної роботи над пріоритетними економічними завданнями в умовах кризи Тимошенко знову вдалася до популістських політичних гасел.

Він також звернув увагу на те, що досі відсутня угода на постачання російського газу.

"Договору як не було, так і немає, а прем'єр вкотре шукає винних у власних прорахунках...Відсутність зрозумілою та прозорої схеми поставок вказує на те, що Тимошенко конструює таку комбінацію, яка принесе їй особисту вигоду. Очевидно, дається взнаки її досвід керівництва "Єдиними енергетичними системами", - сказав Балога.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування