Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кириленко чекає, що БЮТ знову "підкладе свиню"

П'ятниця, 19 грудня 2008, 10:25

Колишній голова фракції "НУ-НС" В'ячеслав Кириленко не погоджував із президентом Віктором Ющенком рішення про створення "коаліції трьох".

"Це рішення я не погоджував із президентом", - сказав він в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

За словами Кириленка, "усім демократично налаштованим виборцям тоді було зрозуміло, що створення коаліції БЮТ і Партії регіонів є неприпустимим".

"Тому потрібно було зробити усе для того, щоб не допустити створення такої коаліції, оскільки вона мала б далекосяжні негативні наслідки для суверенітету, безпеки і довгострокових перспектив України. У зв'язку з цим і було прийнято рішення про початок переговорів фракції "НУ-НС" з БЮТ і блоком Литвина", - пояснив він.

При цьому Кириленко каже, що Ющенко не знав про це рішення: "Думаю, не знав".

Водночас, екс-лідер фракції вважає, що зараз головне питання в тому, як кожна з норм коаліційної угоди буде дотримуватися.

"Досвід нашої роботи з БЮТ і прем'єром Юлією Тимошенко показує, що для неї норми будь-якої угоди не мають ніякого значення. Визначальними і домінантними для неї завжди були, є і будуть особисті політичні цілі. Зараз ситуація не змінилася, і, на мою думку, БЮТ не виконуватиме коаліційну угоду, підписану 16 грудня", - сказав Кириленко.

"Це основна причина того, чому 35 депутатів від "НУ-НС" не поставили свої підписи під угодою. У нас немає довіри до прем'єра. Ми не віримо, що для неї важливі взагалі які-небудь угоди", - підкреслив він.

Самого Кириленка нинішня коаліційна угода влаштовує "почасти".

"Деякі норми могли б бути виписані ефективніше. Більш того, одразу після підписання з'ясувалося, що більшість фракцій "НУ-НС" підтримала один текст угоди, а в підсумку був підписаний інший. Зміни стосувалися найбільш делікатних питань, що стосуються знову ж флоту і НАТО", - зазначив він.

"Це, знову ж таки, вказує на те, яким чином прем'єр збирається рахуватися з думкою 37 депутатів із фракції "НУ-НС". Можливо, цій частині фракції будуть зроблені кадрові пропозиції, але проблеми це не вирішить", - додав Кириленко.

При цьому на запитання про те, чому частина фракції "НУ-НС" почала "дрейфувати" убік Тимошенко, і чи не викликано це розбіжностями лідерів "Народної самооборони" із президентом Ющенком, Кириленко відповів:

"Усе й набагато простіше, й набагато складніше. Тимошенко на сьогоднішній політичний момент має кращу передвиборчу президентську кон'юнктуру. Люди, які зробили ставку на президента Юлію Тимошенко, просто об'єдналися за інтересами".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування