Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кириленко упевнений, що зупинив БЮТ за 5 хвилин до згубного сценарію

П'ятниця, 19 грудня 2008, 11:30

Екс-лідер фракції "НУ-НС" В'ячеслав Кириленко упевнений, що якби не почалися переговори про створення коаліції з БЮТ і Блоком Литвина, в Україні був би реалізований "імпортований сценарій" із остаточної дестабілізації ситуації.

Про це він заявив в інтерв'ю "Комерсант-Україна", говорячи про наслідки, до яких могло призвести створення коаліції Блоку Юлії Тимошенко та Партії регіонів.

"Були величезні ризики для країни, наприклад знищення інституту президента шляхом уведення процедури його обрання в Раді, а це, у свою чергу, – загроза безпеці України і державному суверенітету", - сказав Кириленко.

"Я не перебільшую. Це імпортований сценарій, метою якого є остаточна дестабілізація ситуації в країні і постійна боротьба за владу", - підкреслив він.

"Ми, по суті, зупинили цей процес, коли, умовно кажучи, за п'ять хвилин до підписання угоди між БЮТ і ПР я виступив із пропозицією почати переговори зі створення "коаліції трьох", - запевнив Кириленко.

При цьому "НУ-НС" у випадку створення коаліції БЮТ і ПР, на думку екс-голови фракції, отримав би додаткову підтримку електорату. "Наші міністри почали б із тріском звільнятися з Кабміну, стали б ухвалюватися рішення, які не були б підтримані виборцями БЮТ і т.д. Усе це визначило б значну підтримку "Нашої України" і президента", - вважає він.

У той же час, Кириленко не зміг навести доказів того, що переговори між Тимошенко і Януковичем проходили за вказівкою Москви.

"Нам достатньо було відвертої синхронності заяв представників Кремля, БЮТ і ПР. Це повторювалося багаторазово і виражалося в тому числі в повній відмові прем'єра просувати через уряд певне коло питань: по НАТО, подальшому перебуванню на території України Чорноморського флоту, деяких гуманітарних аспектах – особливо питання про голодомор як геноцид українського народу. Для нас "кремлівський сценарій" – очевидний факт", - сказав він.

Кириленко також визнав, що не бачив документів, які б підтверджували сам факт переговорів БЮТ і Партії регіонів про створення коаліції.

"Документів, що підтверджують ці переговори, особисто я не бачив. Але можна сказати, що угода про створення коаліції "Національного розвитку, стабільності і порядку", підписана БЮТ, блоком Литвина і частиною НУНС, – це та ж угода, що готувалася для підписання БЮТ і ПР. Навіть назва та сама", - сказав він..

При цьому Кириленко зазначив, що в тексті угоди про створення коаліції фракціями БЮТ, "НУ-НС" і Блоку Литвина все ж "була врахована певна кількість поправок і пропозицій переговорної групи, що працювала з боку НУ, у цьому сенсі угода змінилася у кращий бік".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...