Ющенка дратують "Пилипи з конопель" біля Євро-2012

П'ятниця, 19 грудня 2008, 11:39

Президент Віктор Ющенко закликав держслужбовців не піаритись, а працювати "як годинник" над підготовкою до Євро-2012.

Про це він заявив, відкриваючи засідання Координаційної ради з підготовки та проведення в Україні Євро-2012, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Ющенко підкреслив, що в цілому він позитивно оцінює те, що було зроблено в поточному році з підготовки до Євро-2012, нагадавши, що цей рік був організаційно-підготовчим.

Водночас президент звернув увагу і на багато існуючих проблем щодо підготовки до чемпіонату.

Серед іншого, Ющенка не влаштовує те, як посадовці, котрі відповідають за підготовку до першості, часто спілкуються з журналістами.

При цьому президент наголосив на важливості "несення позитивного сигналу, доброго клімату" суспільству.

"Не можна у скандалах і дебатах робити добру справу. Тому я хочу попередити вас: кожний з вас не має права на демагогію. Ви ж на вибори не йдете, чи йдете? Чи вам потрібно кожен день заяви робити, чи з ранку до вечора працювати на тій ділянці роботи, яку вам доручили?" - сказав президент.

Також він наголосив, що всі, хто відповідає за підготовку до Євро-2012, є державними службовцями і мають нести відповідальність.

"Перестаньте творити демагогію, перестаньте бути експертами у такому спілкуванні з пресою, як до сьогоднішнього дня було – ви виконуєте державне доручення – не більше, не менше. Ви від себе там нічого не робите. Ваш обов’язок – робити клімат. Побачили телекамеру – спішіть нести конструктивні повідомлення. Так працює будь-який державний службовець", - сказав президент.

При цьому він зауважив, що це стосується і віце-прем’єрів, і міністрів, і працівників Федерації футболу, мерів міст і всіх інших, хто відповідає за підготовку до Євро-2012. "Навчіться вести себе по-державному, а не як Пилип з конопель вискакуєте", - сказав він.

Крім того, президент підкреслив, що головними виконавцями підготовки до чемпіонату на сьогодні є уряд, Координаційна рада і Федерація футболу України. Він закликав ці три структури взяти не себе всю відповідальність і працювати "як годинник".

"Реорганізації управління всі зроблені, і ставимо на цьому крапку", - сказав президент, коментуючи рішення уряду про скасування Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, яку очолював Євген Червоненко.

"Сподіваюся, те, що зробив уряд, що для мене було досить сумнівним, але сподіваюсь, що воно принесе користь", - сказав президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
19:32
На фронті за день 91 боєзіткнення, найгарячіше на трьох напрямках – Генштаб
19:20
Громадянина Латвії звинувачують у плануванні диверсій в Україні
19:17
16-річна українка завоювала золото на етапі Кубку світу зі спортивної гімнастики
19:15
оновленоРосіяни вдарили по Одесі: серед постраждалих – трирічна дитина, зруйновано будинки
18:49
легка атлетикаМолотобоєць Кохан із рекордом сезону завоював срібло на турнірі "золотого рівня"
18:44
Зеленський звинуватив союзників у подвійних стандартах: Забули, що Ізраїль – не країна НАТО
18:26
Учені встановили, як організми формують довготривалу "пам’ять" про пережитий біль
18:25
Дюплантіс уже на 9 см підняв легендарний рекорд Бубки у стрибках з жердиною
17:57
футбол"Кривбас" вирвав перемогу над "Чорноморцем" у 25 турі УПЛ
17:45
У партії влади Грузії назвали умову, за якої закон про "іноагентів" можуть скасувати
Усі новини...