Кириленко не хоче зливатися з ЄЦ, а Ющенко "сам усе бачить і сам усе знає"

П'ятниця, 19 грудня 2008, 14:29

Екс-лідер фракції "НУ-НС" В'ячеслав Кириленко сумнівається в тому, що його партія "Наша Україна" об'єднається з партією "Єдиний центр".

"Зараз можливо усяке, але особисто я не прихильник об'єднання з партією "Єдиний центр", - сказав він в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

Кириленко зазначив, що "ще кілька місяців тому, коли була актуальна тема дострокових парламентських виборів і вирішувалося питання, у якому форматі НУ піде на них, президія партії прийняла одноголосне і чітке рішення – для нас за будь-яких обставин неможливий спільний похід на вибори з ЄЦ".

"Наскільки мені відомо, думка партії щодо цього не змінилася. Але зараз я перебуваю в статусі звичайного рядового члена партії НУ, тому в деяких оцінках можу помилятися", - додав він.

При цьому сам Кириленко за такий союз голосувати не буде: "Однозначно – ні!"

Коментуючи низький рейтинг, який, згідно з соцопитуваннями, мають і "Наша Україна", і президент Віктор Ющенко, Кириленко сказав: "Я ставлюся до цього як до реальності, яку можна змінити".

"Я докладу всіх зусиль для того, щоб позиції президента зміцнилися. Віктор Ющенко має шанси на збільшення власної популярності і повторну перемогу на президентських виборах", - запевнив він.

При цьому, на думку Кириленка, у команді президента є люди, які заважають йому в досягненні цієї мети: "Є, і дуже багато!". На запитання, чи належить до таких людей голова секретаріату президента Віктор Балога, він сказав:

"Ні для кого не секрет, що в мене давні системні розбіжності з главою секретаріату президента. Підтвердженням тому є створення ще однієї президентської сили – ЄЦ – і цілком визначене ставлення до цієї партії в "Нашій Україні".

"Ми не бачимо для себе можливості ні передвиборчого, ні міжвиборчого об'єднання з цією силою", - підкреслив Кириленко.

На питання ж, чи не намагається він уплинути на Ющенка й пояснити йому доцільність зняття Балоги з посади, Кириленко відповів:

"А навіщо впливати на Віктора Ющенка? Президент сам усе бачить і сам усе знає і такого роду рішення приймає самостійно".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування