У Києві засвітять "найвищу у Європі" ялинку

Субота, 20 грудня 2008, 13:25

Головну новорічну ялинку країни на майдані Незалежності у Києві засвітять у суботу, о 18:00.

Про це повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації.

Як повідомив перший заступник начальника Головного управління культури і мистецтв КМДА Євген Бондар, заходи з забезпечення встановлення головної новорічної ялинки у Києві розпочалися ще у листопаді, а її монтаж розпочався 8 грудня.

"Ялинка буде "живою", тобто наповнена живою хвоєю. Висота ялинки 35 метрів (найвища у Європі)", - зазначив Бондар.

Він нагадав, що головна новорічна ялинка, що встановлюється на майдані Незалежності – це "20-ти тонний металевий каркас, для оформлення якого використовується близько 450 ялинок, ці деревця забезпечуються за рахунок планової санітарної вирубки дерев, яка не шкодить зеленим насадженням".

"У минулому році постало питання використання штучної ялинки. Проте вартість придбання та встановлення штучної ялинки коштує майже 3,5 млн. грн. Але, зважаючи на умови сьогодення, від цієї ідеї довелося відмовитись", - розповів Бондар.

Для декорування ялинки цього року використані світлотехнічні прилади, розроблено новий світлодіодний дизайн та нову комп’ютерну програму.

Для тематичного художнього оформлення ялинки закуплені нові сучасні іграшки: 100 різнокольорових та різних розмірів пластикових кульок, а також гірлянди, сніжинки, напівсферичні куби тощо. Всього 300 іграшок, серед яких будуть і бички, оскільки 2009-й рік за східним календарем – рік вогняного бика.

Засвітить головну ялинку країни київський міський голова Леонід Черновецький. Вперше на свято прибуде гість із Лапландії Санта Клаус, зазначається у повідомленні.

Театралізоване дійство "Ялинко новорічна, засвітись вогнями" розпочнеться о 16 годині.

Програма свята побудована з урахуванням українських національних традицій, народних новорічних обрядів та звичаїв, зазначає прес-служба КМДА.

Завершиться свято великим святковим феєрверком, який триватиме майже 20 хвилин.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування