Литвин проти "кавалерійських наскоків" Тимошенко

Субота, 20 грудня 2008, 14:47

Голова Верховної Ради Володимир Литвин не виключає внесення змін до календарного плану роботи парламенту у разі несхвалення державного бюджету на 2009 рік наступного пленарного тижня.

Про це він сказав у суботу в Іванківському районі Київської області, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Литвин не виключив проведення пленарних засідань на останньому тижні поточного року у разі, якщо наступного тижні депутати "не знайдуть компроміс" щодо проекту бюджету.

При цьому він висловив переконання, що Україна "повинна мати визначеність, зокрема, щодо захищених статей бюджету".

Спікер також не виключив, що парламент схвалить програму дій уряду, коли вона буде внесена на розгляд парламентаріїв.

"Це повинен бути конкретний план дій, його сутність і наповнення мають відповідати тим процесам, які відбуваються в Україні, у тому числі на випередження", - сказав він.

"Незалежно від назви, така програма може дістати підтримку Верховної Ради", - додав спікер парламенту.

Литвин також припустив, що наступного тижня парламент може заслухати інформацію Національного банку України про фінансову ситуацію.

Зі свого боку, Литвин заявив, що він не поділяє "кавалерійських наскоків" у питанні ротації складу уряду та керівництва Фонду державного майна.

На його думку, необхідно проводити відповідні консультації та розглядати пропозиції про такі зміни "у комплексі".

"У першу чергу, необхідно прийняти необхідні закони, бюджет, зміни до законів і для реалізації тих рішень, які будуть прийняті", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування