Тимошенко нашле на Ющенка міжнародних нишпорок

Субота, 20 грудня 2008, 16:20

Прем`єр Юлія Тимошенко має намір звернутися до міжнародної неурядової організації Global Witness для проведення об`єктивного розслідування можливої причетності вищого керівництва України до спекулятивної девальвації гривні.

Про це вона заявила у суботуі на брифінгу для журналістів у Кабінеті міністрів, повідомляє УНІАН.

"Я свідома того, що наші українські силові структури, я маю на увазі Генеральну прокуратуру і СБУ, не розслідуватимуть цю макромегазлочинну операцію, тому що всі вони залежать від президента або від команди Дмитра Фірташа, який має своїх представників у Партії регіонів – це Льовочкін і Бойко, які можуть впливати, зокрема, і на керівництво Партії регіонів, щоб не проводити чесне розслідування", - сказала Тимошенко

"Саме тому я сьогодні ухвалила рішення. Я як керівник уряду звертаюся до міжнародної неурядової організації, яка займається антикорупційними розслідуваннями", - додала вона.

Прем`єр повідомила, що раніше уряд звертався до Global Witness для проведення незалежного розслідування стосовно "РосУкрЕнерго" і групи Фірташа.

"Ця організація оприлюднила свій розгорнений звіт, і були оприлюднені заяви про те, що "РосУкрЕнерго" є найбільш корумпованою структурою, яка працювала між Росією і Україною і руйнувала ринок природного газу в Україні. Зараз та сама людина і та ж сама група стоїть на чолі макрофінансових оборудок і махінацій", - сказала вона.

Тимошенко повідомила, що має намір передати Global Witness всю інформацію про те, що відбувалося на фінансовому ринку України за останні декілька місяців.

При цьому прем’єр наголосила, що одночасно звернеться до Генпрокуратури і Служби безпеки України з проханням провести розслідування за фактами різкої девальвації гривні.

"Але я переконана, що, на жаль, вони сьогодні будуть скоріше «дахом» таких злочинних оборудок, ніж реальним органом, який зможе встановити злочин і покарати винних", - зазначила Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...