Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук каже, що Тимошенко охолодила спекулянтів

Субота, 20 грудня 2008, 17:25

Оприлюднення прем’єром Юлією Тимошенко фактів корупції у Нацбанку та створення комісії з розслідування діяльності НБУ на валютному ринку стало потужним фактором, який "вихолодив жар спекулянтів" та почав повертати курс гривні у нормальне русло.

Таку думку висловив перший президент України Леонід Кравчук у коментарі УНІАН.

"Адже всі пам’ятають, що наслідком роботи подібної комісії у першій половині цього десятиріччя стало ув’язнення одного з керівників НБУ", - сказав він.

На думку першого президента, безлад на валютному ринку дійшов до того, що невдоволення простих людей уже починало визрівати в передреволюційну ситуацію.

"А непрості люди, які відповідають за стабільність національної валюти, за боротьбу з економічною злочинністю, за гарантії прав громадян – заплющували очі на функціонування очевидно злочинної схеми на валютному ринку", - сказав Кравчук.

За його словами, "дуже добре, що на вищих щаблях влади знайшлася людина, яка наважилася назвати речі своїми іменами та апелювала до народу, бо іншого виходу вже не було".

"Оприлюднені головою уряду факти заслуговують на дуже ретельне вивчення. Парламентська комісія, коли вже своєї роботи не зробили правоохоронні органи, має розслідувати схему зловживань, поінформувати народ, хто в ній був задіяний, а найголовніше – хто дав прикриття цій масштабнішій афері", - вважає Кравчук.

Однак, він застеріг, щоб робота комісії була максимально прозорою, аби до неї мають були долучені представники громадянського суспільства, лідери громадських організацій, "просто відомі та авторитетні в Україні люди з бездоганною репутацією".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування