Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конфлікт Ющенка і Тимошенко свідчить про початок виборів?

Понеділок, 22 грудня 2008, 07:37

Заяви прем’єра є сигналом до початку президентської виборчої кампанії, яка офіційно стартує 2009 року.

Таку думку висловив директор Міжнародного інституту демократій Сергій Таран , передає Німецька хвиля.

На думку Тарана, Тимошенко не піде зі своєї посади в класичну опозицію. Звинувачення нею президента в причетності до девальвації гривні розраховані на те, що в свідомості українців особа Віктора Ющенка пов’язана з Національним банком.

Зворотні ж звинувачення Ющенком Тимошенко у тому, що вона не контролює ситуацію в державі, є очікуваними, вважає політолог.

"На жаль, типове явище в українській політиці, коли сторони перекладають одне не одного відповідальність, хоча вони мали би нести спільну відповідальність. Тому що і президент, і прем’єр представляють владу. І вони мали би заплющити очі на свої власні амбіції і працювати разом", - сказав він.

Крім Тимошенко, про намір боротися за посаду президента заявив минулого тижня лідер Партії Регіонів Віктор Янукович.

Ющенко, впевнений Таран, через низький рейтинг популярності, не висуватиметься на другий термін, а шукатиме наступника, кандидатура якого наразі не визначена.

Раніше Тимошенко звинуватила Ющенка в причетності до корупційних схем, пов’язаних з різкими коливаннями курсу гривні і заявила, що він має подати у відставку.

У неділю Ющенко заявив у телевізійному інтерв’ю, що прем’єр має відповісти за політику, яку вона здійснює.

Він сказав, що Тимошенко нині не може адекватно оцінювати економічні та соціальні процеси, і назвав її авантюристкою, яка лише бореться за владу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...