У Тарасюка провели чистки

Понеділок, 22 грудня 2008, 08:58

Центральна рада Народного руху України задовольнила заяву про вихід з партії свого члена Івана Ткача і призупинила членство глав тернопільської і львівської облорганізацій - депутатів Івана Стойка і Ярослава Кендзьора.

Усіх трьох керівництво НРУ обвинувачує у виконанні "політзамовлення Банкової", спрямованого на розкол партії, пише газета Комерсант-Україна.

Глави облорганізацій у свою чергу стверджують, що лідер НРУ Борис Тарасюк продав партію "за кілька мандатів у списку БЮТ".

Заяву про призупинення членства в НРУ глава Івано-Франківської облорганізації Роман Ткач подав 20 грудня, на засіданні ради Івано-Франківської облорганізації партії.

Своє рішення він пояснив незгодою з позицією керівництва партії, що "останнім часом діє у фарватері політики лідера БЮТ (Юлії Тимошенко)", і в той же день повідомив про нього лідеру НРУ Борису Тарасюку.

На раді представники Руху також обговорили "деструктивну позицію" глав тернопільської і львівської облорганізацій, депутатів Івана Стойка і Ярослава Кендзьора.

У НРУ стверджують, що чекали їхнього приходу, щоб вони пояснили причини невиконання рішень вищих керівних органів партії і порушення статуту партії.

Однак вони не з'явилися, і рада партії заочно призупинила членство в НРУ Стойка і Кендзьора – за це проголосували 35 з 51 члена ради.

Членство припинене до 25 січня – на цей день заплановане проведення з'їзду НРУ, який і має прийняти остаточне рішення про членство в партії названих осіб.

"Ткач, Стойко і Кендзьор не виконали рішення, грубо порушили статут і обвинувачують Тарасюка в тому, що він сьогодні заганяє Рух у БЮТ", – пояснив Валентин Королюк.

Лідер НРУ Борис Тарасюк заявив, що "своєю позицією вони показали, що відгородилися від дій партії".

"Вони зараз діють за сценарієм Банкової і працюють в інтересах тієї частини Руху, що виступає проти створення коаліції НУНС, БЮТ і блоку Литвина", – сказав Тарасюк.

У свою чергу Кендзьор пообіцяв, що разом з Іваном Стойком і Романом Ткачем буде "доносити свою позицію до всіх регіональних організацій" і боротися за збереження НРУ як "правої, національно-демократичної партії, що сповідає національні ідеали і цінності".

"Вони (керівництво НРУ) наївно думають, що, виключивши Кендзьора, Стойка і Ткача, залякають наші облорганізації і ті змінять свою позицію...Якщо вони сьогодні заберуть мене, завтра облорганізацію очолить мій перший заступник – усіх не перестріляють! А люстрацію Борису Тарасюку я обіцяю зробити особисто, роздягнути цю людину, так сказати, догола", – заявив Кендзьор.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування