Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Майже 90% техніки МНС підлягає списанню

Понеділок, 22 грудня 2008, 11:17

Близько 90% техніки Міністерства з надзвичайних ситуацій не відповідає сучасним вимогам і підлягає списанню.

Про це розповів міністр з надзвичайних ситуацій Володимир Шандра в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"За таких умов нашим рятувальникам надзвичайно важко виконувати свої професійні обов'язки – запобігати лиху і рятувати людей", - зазначив міністр.

"Так що без технічного переоснащення неможливо досягти необхідної ефективної роботи рятувальних служб", - додав він.

За словами Шандри, "на даний момент МНС займається пошуком альтернативних джерел фінансування, приміром, сподіваємося, що вдасться одержати кредит від Всесвітнього банку – 200 млн. дол. на технічну модернізацію відомства".

"Якщо ми одержимо ці кошти, то за 2-3 роки ми повністю обновимо техніку, а значить наші рятувальні послуги перейдуть на якісно новий рівень", - пояснив міністр.

Розповідаючи про хід реалізації проекту "112", Шандра розповів, що їхня задача – "запустити систему "112" по всій Україні до Євро-2012".

"При цьому вона має бути найновішою – 5-го покоління. Здавалося б, це просто - треба ввести новий номер, назвати його "112" і все. Але ми ж намагаємося, щоб це був реальний номер екстреного виклику для надання оперативної і кваліфікованої допомоги тим, хто її потребує", - пояснив він.

За словами Шандри, "на даний момент уже погоджено технічні умови з усіма службами, що будуть працювати в цьому сегменті - МВС, Мінздравом, комунальними службами, службою зв'язку".

"Уже розроблено єдині технічні умови, на основі яких здійснюється проектування. Думаю, на початку наступного року ми введемо в дію службу екстреного виклику "112" в одному з великих міст країни як пілотний проект", - додав він.

Коментуючи вплив економічної кризи на МНС, Шандра зазначив, що "економія більше торкнулася центрального апарату міністерства".

"Цього року ми вже скоротили витрати на 10%, у наступному році зменшимо фінансування програм ще на 20%. Однак я категорично проти економії на рятувальних підрозділах, адже від їхнього функціонування залежить безпека і життя людей", - зауважив міністр.

Шандра висловив сподівання, що в 2009 році на бюджет відомства буде виділено коштів "хоча б на рівні 2008 року з урахуванням рівня інфляції".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...