Ющенко не погодиться на заміну Стельмаха - Балога

Понеділок, 22 грудня 2008, 11:39

Президент Віктор Ющенко ніколи не погодиться замінити Володимира Стельмаха на посаді голови Нацбанку.

Про це заявив глава секретаріату президента Віктор Балога, повідомляє прес-служба президента.

Він зауважив, що прем'єр Юлія Тимошенко обрала голову НБУ першим об'єктом своєї піар-атаки, одночасно намагаючись замінити його на свого ставленика.

"Відверто спекулюючи на темі курсу гривні, прем'єр робить вигляд, що ні вона, ні її уряд зовсім не причетні до обвалу національної валюти", - заявив Балога.

"Але варто згадати, що перша хвиля зниження курсу гривні до долара пройшла якраз після таємних переговорів Тимошенко з відомим фінансовим спекулянтом Джорджем Соросом", - зазначив він.

За словами Балоги, "нині для того, щоб підім'яти під себе ще й курсову політику НБУ, керівник уряду хоче просунути в керівництво регулятора свою людину з числа тих "любих друзів", які віднедавна увійшли в її оточення".

"Це марні плани. Президент ніколи не погодиться замінити Стельмаха, з яким має багаторічний досвід спільної роботи, у тому числі і в кризові часи, на того, хто під диктовку Тимошенко на всіх телеканалах критикує зусилля Нацбанку з валютної стабілізації", - заявив він.

Балога підкреслив, що нинішньому уряду не вдасться уникнути відповідальності за допущену кризу в економіці.

"Суспільство вже не можна буде ввести в оману красивою брехнею, адже згубні наслідки кричущої непрофесійності Кабінету міністрів під керівництвом Тимошенко вже відчув кожен українець", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування