Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича обіцяють не союзничати з Ющенком

Понеділок, 22 грудня 2008, 11:54

Віце-спікер парламенту Олександр Лавринович вважає, що дострокові президентські вибори теоретично можливі, але для цього немає умов.

Про це він сказав в інтерв'ю "Газеті 24", опублікованому в понеділок.

"Це прописано в Конституції: дострокові президентські вибори можливі, якщо президент напише заяву про складання своїх повноважень", - сказав він.

"Або якщо буде прийнятий закон про тимчасові спеціальні слідчі комісії, і після його вступу в силу може бути розпочата процедура по відстороненню президента від влади... Теоретично це можливо, але на даний момент жодної з цих умов немає", - додав Лавринович.

Відповідаючи на питання про те, як він ставиться до ідеї одночасного проведення дострокових президентських і парламентських виборів, що просуває БЮТ, Лавринович сказав:

"Я не хочу говорити про фантастичні речі. З точки зору права, проведення одночасних дострокових виборів навіть теоретично не можливо".

Лавринович також сумнівається, що президент скористається правом розпуску парламенту, якщо навіть буде така можливість.

Але, за його словами, навіть якщо Ющенко скористається цим правом, то навряд зможе його реалізувати.

"Є суди, у яких політичні сили можуть намагатися припиняти дію відповідного акта. Є парламент, що має приймати відповідні рішення, є ЦВК, є Кабмін. Тут я можу припустити, що обов'язково виникнуть обставини, що зроблять проблемною реалізацію указу про розпуск", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи не знайде президент прихильників ідеї розпуску парламенту в особі Партії регіонів, він сказав: "Не знайде".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...