Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ахметов розповів, як здолати кризу

Понеділок, 22 грудня 2008, 12:15

Власник ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент", член Партії регіонів Рінат Ахметов хоче, щоб коаліція приймала ті рішення, що допоможуть вивести країну з кризи, і готовий допомогти їй у цьому.

Про це він розповів в інтерв'ю "Комсомольській правді в Україні", відповідаючи на питання, чи здатна прем'єр Юлія Тимошенко приймати швидкі рішення.

"Я хочу це побачити. Дуже хочу, щоб коаліція приймала ті рішення, що виведуть країну з кризи. І що для цього потрібно зробити, я зроблю із задоволенням", - сказав депутат.

На думку Ахметова, "криза – це аудит того, що ми робили добре, а що погано, що виходило, що не виходило". "Щоб здолати кризу, ми повинні бути організованою командою з економічною та з політичною елітою", - сказав депутат.

"Сьогодні важливо бути організованою командою. Україна – сильна. Потрібно тільки реально оцінити ситуацію, зрозуміти яка глибина кризи. Проблема є в усьому світі. Це лихо вже постукалося й у наші двері, факт - криза сталася. Тепер важливо оцінити її масштаби. Буде важко, але впоравшись, Україна стане ще сильнішою", - додав він.

На питання, що потрібно зробити для подолання кризи, Ахметов відповів: "Коли ми приходимо до лікаря, спершу потрібно зробити діагностику – визначити що в нас не так".

"Після цього необхідно призначити лікування. Тут - те саме. Потрібно визначити масштаби кризи, і призначити правильний курс лікування", - додав він.

Ахметов вважає, що в боротьбі з кризою варто залучити експертів і консультантів: "Потрібно дослухатися до кращих умів. Не потрібно цього соромитися. Криза була й в інших країнах, і якщо там знайшли рецепт проти неї, то давайте порадимося з цими людьми".

Запросити таких людей, на думку депутата, повинні "уряд, президент". Разом з тим, Ахметов розповів, що фінансує "фонд, який запросив експертів і консультантів".

"Вони пропонують свої рішення. Питання в тому, щоб їх почули. Не обов'язково слідувати їхнім словам беззастережно. Важливо вступити в дискусію... Повторюю, не потрібно соромитися запросити кращих світових експертів та консультантів", - додав він.

На питання, яким може бути максимальний термін напрацювання стратегії в Україні, Ахметов відповів: "Моя формула успіху – це швидкість ухвалення рішення з малим коефіцієнтом браку".

"Хто приймає швидкі рішення і помиляється менше за конкурентів, той найуспішніший. Україна повинна приймати швидкі й ефективні рішення. Але для цього потрібна впевненість у правильності цих рішень", - додав він.

Ахметов висловив переконання, що "з усіх важких ситуацій ми повинні виходити сильнішими". "Бог дає випробування сильним. Ми зобов'язані знайти в собі можливості, і наступний рік зробити роком прориву", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:04
Росіяни вдарили КАБами по промисловому об’єкту у Сумах
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
Усі новини...