Ющенко хоче "припинити чвари" і звинувачує Тимошенко у зневірі людей

Понеділок, 22 грудня 2008, 12:17

Президент Віктор Ющенко пропонує політикам припинити чвари задля виходу з кризи.

Про це на брифінгу у понеділок заявив перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак, повідомляє прес-служба президента.

За його словами, президент пропонує "негайно припинити політичні чвари, що набули неприпустимих форм", "здійснити реальну оцінку ситуації, зокрема, це стосується підрахунку макропоказників, "зробити чіткий перелік антикризових заходів на рівні законодавчих та урядових рішень, заходів місцевої влади та НБУ", а також дотримуватися домовленостей між цими інституціями.

В іншому випадку, за його прогнозом, вихід з кризи буде ще більш ускладнений.

"На сьогодні урядом і Національним банком не виконано дві третини з антикризового закону і антикризових указів президента України", – сказав Шлапак.

Він також заявив, що 2008 рік "увійде в історію новітньої України як рік економічної поразки".

"Таких результатів ми не маємо близько 14 років у нашій державі. Це вирок економічній політиці нашого уряду, це вирок незбалансованості влади", - сказав Шлапак.

На його думку, "найгірший наслідок таких дій уряду – повна зневіра людей у владі".

"Замість консолідації, спільного пошуку шляхів виходу з кризи та спільного аналізу ситуації відбуваються хаотичні, емоційні й непрогнозовані кроки з боку уряду і Національного банку", - сказав Шлапак.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News