Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин обурився, що "регіоналам пече тільки одне"

Понеділок, 22 грудня 2008, 12:21

Фракція Партії регіонів вимагає передати їй бюджетний комітет, як єдиній опозиційній силі в парламенті.

Про це в понеділок заявив на погоджувальній раді регіонал Олександр Єфремов.

У відповідь йому голова ВР Володимир Литвин заявив, що коли відбувався розподіл комітетів, то всі домовились, віддати його найменшій фракції, "і там і слова не було про коаліцію чи опозицію".

При цьому литвин запропонував Партії регіонів підготувати закон про опозицію, і виписати там всі свої умови.

"Якщо є закон про опозицію, давайте його приймати, і давайте запишемо там все, що потрібно. Хочете, голову ВР опозиції віддамо, і все інше", - сказав Литвин.

Він ще раз наголосив, що ВР працює відповідно до регламенту, і в разі, якщо Партія регіонів знайде 226 голосів для нової коаліції, він її оголосить.

"Якщо ви створите нову коаліцію, я вам подякую, вся Верховна Рада подякує. Але якщо ВР не працює, вся країна падає, а вам пече тільки одне – є коаліція, чи немає", - сказав Литвин.

"Скажіть, яке відношення до ВР має коаліція? Там (в Конституції) написано "працююча Верховна рада". Я зробив це відповідно до рішення КС", - заявив спікер.

Литвин також зазначив, що не "педалює" тему про вилучення з регламенту норми про необхідність списку коаліції, яку запропонував БЮТ.

"Хоч думаю, що 226 голосів буде, я не роблю цього, щоб не збурювати ситуацію. Тому шановні колеги, давайте працювати", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування