Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не дасть гроші безробітним, які не схочуть будувати дороги

Понеділок, 22 грудня 2008, 13:53

Уряд пропонує виплачувати допомогу по безробіттю лише тим громадянам, які погодяться на суспільні роботи.

Про це на погоджувальній раді парламенту в понеділок заявив перший віце-спікер Олександр Турчинов.

"Щоб не було фіктивного безробіття, коли люди стають у чергу, а самі працюють дрібними підприємцями, торгують, .. вводиться норма, що для отримання допомоги громадянин має погодится на суспільні роботи", - заявив міністр.

Крім того, за словами Турчинова, тим, хто відмовиться один раз іти на суспільні роботи виплати скоротять на 50%, а тим, хто відмовиться вдруге – взагалі їх скасують.

Раніше в ефірі телеканалу "Україна" прем’єр Тимошенко заявила, що вважає недоцільним витрачати гроші фонду зайнятості на допомогу з безробіття. Натомість Тимошенко пропонує витратити ці кошти на оплату соціально-корисних робіт.

"Що ми думаємо робити.. фонд зайнятості передбачає 500 гривень допомоги людині по безробіттю. А де гарантія, що за ними не ходять ті ж підприємці?", - запитала вона.

"Тому в світі переходять на спеціальні суспільні роботи – будівництво доріг, посадка лісів, догляд за людьми, що потребують допомоги, навчання дітей в інтернатах. Давайте ті колосальні фонди, що є по допомозі з безробіття витратимо, щоб дати людям зарплати за суспільно-корисні роботи", - запропонувала Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...