СБУ зацікавилася ЄДАПСом і депутатом-регіоналом

Понеділок, 22 грудня 2008, 17:14

Служба безпеки України порушила кримінальну справу з розслідування впливу на концерн "ЄДАПС" якогось Юрія Сидоренка, підозрюваного у зв'язках зі спецслужбами інших країн і розшукуваного низкою держав, заявив заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони Борис Соболєв.

"Із сьогоднішнього дня СБУ порушила кримінальну справу, працюють інші правоохоронні органи, інші спецслужби", - сказав Соболєв на брифінгу в понеділок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він відзначив, що в рамках справи перевіряється "чи правда, що "ЄДАПС" контролюється з-за кордону фігурантом кримінальних справ Юрієм Сидоренком, що має зв'язки зі спецслужбами інших країн".

Соболєв проінформував, що в рамках кримінальної справи перевіряються підстави для створення концерну "ЄДАПС" і передачі йому низки державних підприємств, таких як центр персоніфікації громадян України.

Соболєв відзначив, що кримінальна справа порушена за фактом розголошення документів, виданих за підсумками засідання РНБО, яка розглянула зловживання в сфері виробництва й обороту бланків суворої звітності.

За словами Соболєва, ці документи були під грифом "таємно" і "абсолютно секретно" і були оприлюднені депутатом Верховної Ради Василем Грицаком.

"Пан Грицак зарекомендував себе як найбільш зацікавлена особа в збереженні статус-кво на цьому ринку", - сказав Соболєв.

Він також відзначив, що на сьогоднішній день відомо, що згаданий Сидоренко розшукується спецслужбами США, Швейцарії, Ізраїлю, Ліхтенштейну, Іспанії, і ховається в Об'єднаних Арабських еміратах.

За словами Соболєва, справа порушена за ст.186 Кримінального кодексу, що стосується розголошення державної таємниці.

Соболєв також попередив про персональну відповідальність людей, які не пускають спецкомісію РНБО в центр персоніфікації громадян при МВС України, а також на поліграфкомбінат "Україна" для розслідування їх діяльності, зловживань у діяльності консорціуму "ЄДАПС".

Разом з тим Грицак відкинув всі обвинувачення щодо себе і Сидоренка.

Він заявив, що документи, що були оприлюднені, йому передав один зі співробітників РНБО, "який вважає, що в РНБО працює злочинна група під керівництвом Соболєва".

Коментуючи інформацію про дії Сидоренка, Грицак підкреслив, що "це все придумав Соболєв". "Він (Сидоренко) абсолютно чистий перед законом", - сказав Грицак.

Він відзначив, що не має із Сидоренком ні приятельських, ні ділових відносин, і познайомився з ним, будучи в складі делегації у Швейцарії. Грицак переконаний, що Соболєв "уклав багато грошей в економіку України".

"Він (Сидоренко) буде давати свідчення по злочинній групі в РНБО... ", - додав Грицак.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування