Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ продовжує "мочити" Стельмаха

Понеділок, 22 грудня 2008, 18:45

Члени тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань перевірки діяльності Нацбанку вважають, що Національний Банк продовжує штучно девальвувати курс гривні.

Про це йдеться в заяві членів комісії, яку оприлюднила прес-служба БЮТ.

"22 грудня, зранку міжбанківський ринок відкрився з котувань купівлі-продажу долару США на рівні 7,20 - 7,80 гривень за долар. Валютний ринок фактично сам став працювати на укріплення гривні", - йдеться в заяві.

"Фактично, на сьогоднішній день, гривню штучно обезцінили на 10 %. Жодних економічних пояснень цьому процесові, нажаль, немає", - сказано в заяві.

Члени комісії вважають, що "це можна пояснити лише злочинною змовою тих фінансових установ, які отримали найбільше рефінансування Нацбанку, також правління Нацбанку та секретаріату президента".

"Вони таким чином фіксують свої надприбутки, отримані раніше шляхом спекуляцій на валютному ринку", - заявили члени комісії.

Крім того у комісії вважають, що "уряд Юлії Тимошенко послідовно виступає за стабільний, економічно обґрунтований курс гривні до долара, який дасть можливість розвиватися українській економіці та внутрішньому ринку".

"Зусиллями прем‘єра Тимошенко було призупинено шалене зростання вартості долара та розкриті махінації Нацбанку на валютному ринку", - сказано в заяві.

Як відомо, у понеділок віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко заявив, що Верховна Рада має намір в середу заслухати звіт Тимчасової слідчої комісії.

В свою чергу, голова Нацбанку Володимир Стельмах звинуватив Тимошенко в тому, що вона добивається його відставки з метою самій заробити на валютному курсі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування