Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Газпромі" пояснили, на що підуть гроші України

Вівторок, 23 грудня 2008, 09:27

Кошти в обсязі $2,15 млрд., які не заплатила Україна, мають піти на розвиток російської економіки і забезпечення зайнятості росіян, заявив офіційний представник ВАТ "Газпром" Сергій Купріянов.

Про це він сказав "Інтерфаксу".

При цьому Купріянов послався на дані інституту енергетики і фінансів, згідно з якими у цілому по російській економіці 1 рубль капітальних вкладень дає приблизно 5 рублів загального зростання ВВП (без урахування зростання продуктивності праці).

Таким чином, згідно з цими даними, додаткові інвестиції в російську економіку в розмірі $2,15 млрд чи 60,2 млрд рублів українського газового боргу можуть привести в перспективі до збільшення ВВП країни на 301 млрд рублів, або 0,72%.

Купріянов також зазначив, що, за даними ГТК, неплатежі України за газ фактично знижують собівартість української продукції, і роблять її більш конкурентноздатною на зовнішніх ринках, у тому числі – і в Росії.

"Зважаючи на те, що велика частина імпортованих з України товарів також виробляється й у Росії, неплатежі за газ завдають шкоди, насамперед тим галузям, з якими на внутрішньоросійському ринку конкурують українські товари. Це: чорна металургія, важке машинобудування, виробники енергетичного й електроустаткування", - сказав Купріянов.

За його словами, "це не може не позначитися як на цих галузях і людях, які в них працюють".

Із січня по листопад 2008 року Україна імпортувала в Росію товарів загальною сумою понад $15 млрд. Імпорт здійснювався за 97 позиціями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування