Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справі про зазіхання на цілісність України у Криму дали хід

Вівторок, 23 грудня 2008, 10:01

Київський місцевий суд Сімферополя відмовився задовольнити скаргу координатора Народного фронту "Севастополь-Крим-Росія" Валерія Подьячого про скасування постанови Служби безпеки України щодо порушення проти нього кримінальної справи.

Суд відхилив позов Подьячого, визнавши законність порушення СБУ проти нього кримінальної справи за статтею 110 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за посягання на територіальну цілісність України ув’язненням до 5 років.

Як передає Радіо "Свобода", це перша подібна справа за статтею про зазіхання на територіальну цілісність України, яка має шанси незабаром потрапити до суду.

Справу порушили після січневої прес-конференції активістів Народного фронту "Севастополь-Крим-Росія", на якій вони поширили прес-реліз із закликами до відторгнення від України Криму і Севастополя.

Подьячий стверджував, що він не був на цій прес-конференції, а підготовлений ним прес-реліз не є "документом". Суддя Наталя Шильнова визнала такі аргументи несерйозними і залишила постанову слідчого кримського главку СБУ в силі.

Подьячий пообіцяв оскаржити цей судовий вердикт в Апеляційному суді. На це у нього є 7 днів, починаючи з понеділка, 22 грудня.

За цією справою проходить 6 активістів Народного фронту "Севастополь-Крим-Росія", але кримінальне обвинувачення висунуті лише двом – сімферопольцю Валерію Подьячому та Семену Клюєву з Євпаторії.

За даними джерел в СБУ, розслідування перебуває в завершальній стадії: з дня на день обвинувачені зможуть ознайомитися з матеріалами справи і її одразу передадуть до суду.

Експерти прогнозують, що покарання може бути не надто суворим.

Подьячий нещодавно розпочав ще одну кампанію – про скасування Конституції АРК, яка визнає територіальну приналежність автономії до України.

За його словами, скасувавши чинну кримську конституцію, можна переглянути статус Криму та його приналежність до складу України.

Поки що ж координатор Народного фронту "Севастополь-Крим-Росія" програв суд проти СБУ, і тепер чекає суду проти нього.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування