Депутати зробили перший крок, щоб закладені квартири не забирали

Вівторок, 23 грудня 2008, 13:32

Верховна Рада ухвалила за основу проект закону про введення мораторію на відчуження квартир, під які бралися кредити.

За проголосувало 231 депутат, втім лише з другої спроби.

"На період виходу економіки України зі стану фінансової кризи вводиться мораторій на набуття заставодержателем чи іпотеко держателем права звернення стягнення на предмет застави чи іпотеки в разі, якщо предметом застави чи іпотеки є житлова нерухомість в якій постійно проживають громадяни", - йдеться в проекті закону.

"Закінчення виходу економіки України зі стану фінансової кризи визначається рішенням Верховної Ради України за поданням Кабінету Міністрів України", - зазначають автори проекту з БЮТ.

Водночас депутати не підтримали (224 голоси) проект закону Петра Симоненка, яким пропонувалося заборонити банкам перераховувати іпотечні або інші валютні кредити у гривню по курсу, який перевищує офіційний курс гривні до іноземної валюти, встановленому Національним Банком на дату укладання договору.

Крім того комуністи рекомендували Нацбанку з метою підтримки підприємств вітчизняної промисловості та сільського господарства, переглянути облікову ставку НБУ і встановити її не більше 3% та обмежити максимальну кредитну ставку для українських товаровиробників у розмірі 5% річних.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування