Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дубина: Україні і без "Газпрому" вистачить газу до кінця сезону

Вівторок, 23 грудня 2008, 16:36

У разі обмеження поставок газу з боку ВАТ "Газпром", на газопостачанні України це не позначиться, заявляє голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина.

"Навіть якщо гіпотетично припустити, що нам не вдасться прийти до консенсусу з "Газпромом" і він з 1 січня почне знижувати тиск в системі, на газопостачанні України це не позначиться. Наші запаси у сховищах дозволяють протриматися в авральному режимі до кінця опалювального сезону", – сказав він в інтерв`ю УНІАН.

При цьому Дубина додав, що "є один істотний нюанс, про який умовчують російські партнери".

"Наші запаси передбачають забезпечення суто українських споживачів, тоді як транзит європейського газу також вимагає "підживлення" технічним газом. Постачання цього газу має забезпечити "Газпром". Інакше, ми не зможемо на належному рівні підтримувати тиск у системі для забезпечення транзиту", – зазначив голова "Нафтогазу".

При цьому Дубина зазначив, що українські газотранспортні системи інтегровані. "Тому ми просто приречені на партнерство і взаємну підтримку іміджу наших компаній як надійних постачальників і транзитерів газу до Європи", - сказав він.

"Ми постараємося за дні, що залишилися, зробити все, щоб не виходити на роботу до закінчення різдвяних канікул. Думаю, нашим російським колегам теж не дуже хочеться зустрічати Новий рік під ялинкою в офісі. Новий рік має бути святом, а не продовженням трудових буднів", – сказав голова "Нафтогазу".

Як відомо, раніше у "Газпромі" заявили, що з 1 січня 2009 року може обмежити поставки газу в Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування