Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко очолив НСНУ через тиск

Вівторок, 23 грудня 2008, 17:40

Президент Віктор Ющенко заявляє, що те, що він очолив партію Народний Союз "Наша Україна", не впливатиме на його діяльність як президента.

Про це він заявив у вівторок на підсумковій прес-конференції.

"Це місія ніяк не відобразиться на виконуванні повноважень президента", - наголосив він.

Він також заявив, що погодився очолити партію, оскільки на неї чинився тиск.

"Хотів би пояснити, пропозицію очолити партію я прийняв тільки з одного міркування, що за останні кілька років, особливо місяців, на партію разом, ідеологію, і в якійсь мірі на мій курс, було зроблено надзвичайно багато атак і нападів. На мій погляд несправедливої недержавницьої критики", - наголосив він.

Ющенко нагадав, що звернувся до політради партії з проханням, щоб вони сформували статут партії так, щоб обрання його головою партії відповідало законам і Конституції.

"Другим словом, сконцентрувати на голові партії символічні функції у відповідності до закону про громадські організації. Щоб президент мав повне право заявити, що я очолюючи в такому статусі голови партії, не порушую жоден національний закон", - наголосив він.

Говорячи про свою мотивацію очолити партію, Ющенко зазначив:

"Я відповідаю за те, що дух, цінності, ідеали тієї партії, яка в 2004 році продовжила політичні змагання на царині президентських виборів, яка в 2002 році вперше в Україні привела до парламенту демократичну більшість, де сили демократичного спрямування вперше стали за чисельністю більші, ніж сили іншого політформату", - сказав він.

"Це рішення символічне, яким я хочу продемонструвати, що я разом з цими ідеалами, з цими цінностями", – наголосив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування