Ющенко не поїде з України, бо це корупція. А питання - провокація

Вівторок, 23 грудня 2008, 18:08

Президент Віктор Ющенко виступає за посилення взаємної відповідальності влади і виборців.

Так він відповів на найпопулярніше питання Інтернету – "скільки треба заплатити простим громадянам, щоб українські владоможці, включаючи президента, назавжди залишили цю державу".

"Я зараз міркую, чи відповісти так юмористично, як задається питання, чи .... Очевидно, це питання-провокація", - сказав Ющенко, висловивши впевненість, що 23 авторів цього питання знаходяться не в Україні.

"Ми говоримо про людей, яких ви вибирали. Я думаю, що ви обирали кожного народного депутата. Кожен міністр, який сьогодні працює, це людина, яка , як правило, перед цим була депутатом, який отримав виборчу підтримку і тих людей, які задають це питання", - зауважив Ющенко.

"Це запитання не є таким банальним, як воно виглядає. Воно спонукає на творення взаємної відповідальності тих, кого обрали, і тих, хто обирає. Це риторичне питання - який народ, така і влада. Хоча я ні не сприймаю це. Бо істинна влада повинна іти на півкорпусу попереду, показувати нації шлях, який, можливо, здається зараз неможливим, неперспективним", - заявив президент.

Ющенко також відзначив, що щасливий, що в Україні є можливість озвучити такі питання.

"В інших країнах такі питання і до темника не дійшли", - зауважив він.

"А ми шукаємо відповідь – для кого це виклик і як поступати з цим", - наголосив Ющенко.

"І останнє, що стосується плати - це корупція. Такі пропозиції не проходять. Нам треба вдосконалювати відносини "влада-виборець". Кращою відповіддю на це питання є демократизація", - вважає президент.

"Нам ніколи не треба жартувати з демократичними процесами. І те що сьогодні непростий час для української демократії, є бажання повернутися на 4-5 років назад – це один з контекстів нашої дискусії. Щоб потім ми не жалкували, що відправивши демократію, ми не стали свідками, як тим же шляхом хочуть відправити 47 мільйонів тверезомислячих людей", - заявив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News