Ющенко звинуватив Тимошенко у кришуванні земельного махінатора

Вівторок, 23 грудня 2008, 19:10

Президент Віктор Ющенко звинуватив прем’єр-міністра Юлію Тимошенко та її політичну силу в причетності до земельних махінацій на Київщині.

Про це він заявив в рамках підсумкової річної конференції.

Зокрема, за його словами, прем’єр була причетна до звільнення з-під арешту екс-голови Держкомзему Воєводіна.

"Керівник Держкомзему, людина, яка була арештована, під тиском прем’єра випущена. Робиться це вночі. Після 12 години ночі. Людина, яка виконувала обов’язки керівника земельних ресурсів, має три судимості. Хто його поставив? Чиє розпорядження?", - зауважив президент.

"Керівник одного з провідних інститутів, що займається розподілом землі – учасник злочинного угруповання, має кличку, все як полагається, представляє одну політичну силу. Я отримав десятки звернень, зокрема і депутатів. Оце все людські підписи на захист земель Київщини, де творяться БЮТом через депутата і всю ієрархію злочини з землею", - зазначив президент.

Ющенко нагадав, що минулого тижня генпрокуратура зробила подання (ймовірно, йдеться про звинувачення на адресу Богдана Губського), щоб "арештувати цього жуліка і відкрити кримінальну справу".

"Це подання пройшло десять метрів і було зупинено. Якщо позиції громадськості не вистачить, то генпрокуратури мало на що вистачить. Бо вона знаходиться під таким прикриттям БЮТу і прем’єра, що ці дії будуть марними", - наголосив президент.

Ющенко також звинуватив БЮТ у семи рейдерських атаках на районні земельні управління.

"Це хатинки, які стоять в районних центрах. Саме дороге, що є в цих хатинках, це печатка. Приїздить нардеп з БЮТ, привозить озброєних молодчиків організованого злочинного угруповання. Забирається печатка, ідуть на квартиру і далі проводять "ввєрєну" урядом земельну політику", - наголосив президент.

***

У свою чергу Богдан Губський заявив, що "Ющенко почав безпрецедентну брудну кампанію проти БЮТ, пов’язану з його мінімальним рейтингом на виборах президента".

"Оточення президента намагається прикривати свої корупційні афери. Нагадаю, днями на Київщині при отриманні хабара 42 мільйони доларів за видачу землі був затриманий керівник райдержадміністрації, призначений президентом Ющенком", - ідеться у заяві Губського.

Він повідомив, що депутати від БЮТ протягом року писали запити щодо корупційних дій цієї особи, але це не мало результату.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування