На Грушевського сидять люди, що бажають хаосу країні – Ющенко

Вівторок, 23 грудня 2008, 19:59

Президент Віктор Ющенко заявляє, що окремі сили зацікавлені в створенні хаосу в країні.

По це він заявив на підсумковій прес-конференції у вівторок.

"Я думаю, що ті, хто сидять на Грушевського, бажають хаосу цій країні. Бо через хаос буде востребоване одне – "сильна рука" і анафема демократії. Я хочу, щоб ви мене оптимістично сприймали – цього не буде, бо є ви, є мільйони людей! Але треба, щоб ви сприймали це як виклик, який дихає вам у спину", - сказав Ющенко.

"Я переконаний, що, якби на розбудову держави, політиками виконавчої влади було затрачено стільки часу, скільки на шоу, ми б далеко були в іншому місці, кращому, стабільнішому", - додав він.

За словами президента, "нас кидають інститути влади, які не мають адекватної відповідальності за ввірену їм політику".

"Я мав відношення до формування 18-20 бюджетів цієї країни, починаючи з 1987 року, але більшої неповаги до державних зобов’язань ніж сьогодні, я ще не бачив. Я не пам’ятаю такої ситуації, щоб за 15 днів до нового року, не було макропоказників бюджету", - поскаржився Ющенко.

"Це перший випадок в історії, коли Нацбанк не залучений до формування бюджету, а параметри економічні оголошені, як сошестіє святого Духа 17 грудня в закритому режимі. Без дискусій, без полемік", - обурився він.

Водночас, на запитання про акцію "Дістали" і про те, чи готовий він взяти відповідальність за ситуацію в країні, Ющенко наголосив, що кожна гілка влади повинна відповідати залежно від її конституційних повноважень.

"Не треба все звалювати на уряд, але й не треба все валити на місцеве самоврядування", - заявив Ющенко.

"Аксіома номер один – без реформ Україна з кризи не вийде. І це хороша новина. Те, що роками не робилося, заколисувалося через популізм чи відсутність політичної волі, сьогодні ця критична точка вже близька", - зазначив президент.

"Але добра новина в тому, що незалежно від того, хто буде прем'єр-міністр, 2009 рік принесе більш оновлену свіжу ринкову політику. Бо негаразди економічного чи соціального фактору є фундаментальними. Це є ключова проблема нашого життя", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування