Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко звинуватив Тимошенко і Портнова у захисті судді-хабарника

Вівторок, 23 грудня 2008, 20:29

Президент Віктор Ющенко звинувачує депутата Андрія Портнова в лобіюванні закриття справи проти скандального судді Ігоря Зварича за допомогою Печерського суду.

Про це президент заявив в рамках підсумкової прес-конференції у вівторок.

"Чому Печерський суд, який далеко від Львова знаходиться, під тиском депутата Портнова, який отримає вказівку від прем’єр-міністра, розглядає питання про скасування кримінальної справи. Чому депутат втручається в рішення суду?", - заявив президент.

"Що було б якби президент підняв слухавку і хоч одному судді і сказав: твоє рішення має бути таке-то. Що було б з цим президентом", - обурився Ющенко.

Президент запевнив, що добиватиметься, щоб суддя Зварич був покараний, хоча і висловив сумнів, що його зможуть "фізично" притягнути до відповідальності.

Натомість сам Портнов заявив, що звинувачення президента "є абсолютною брехнею".

"Нагадаю нашу позицію щодо цього судді. Саме нашою політичною силою була ініційована вимога до голови Верховного суду і генпрокурора негайно подати до Верховної Ради подання на арешт судді, яке з невідомих причин тиждень не подавалося Генпрокуратурою, якою сьогодні, фактично, керує президент", - сказав Портнов, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Саме з моєї письмової ініціативи в комітеті ВР з питань правосуддя було проголосоване рішення надати згоду на арешт цього судді", - наголосив депутат.

Портнов також зазначив, що він є автором проекту постанови про притягнення до кримінальної відповідальності і усунення від посади представника президента у парламенті Петра Олійника, в кабінеті якого, як свідчать матеріали кримінальної справи, суддя Зварич отримав хабар 100 тис. доларів.

За словами депутата, блок Юлії Тимошенко має до президента кілька питань щодо судді Зварича.

"По-перше, за які "заслуги" Ющенко призначив своїм указом Зварича головою Львівського апеляційного адміністративного суду?", - сказав він.

"По-друге, за що він присвоїв згаданому судді звання заслуженого юриста України?", - зазначив народний депутат.

"По-третє, чому президент, отримавши постанову Генпрокуратури, у якій сказано, що саме представник президента у парламенті є співучасником дачі хабара, досі не звільнив його із займаної посади?", - сказав Портнов і нагадав, що саме він вніс на розгляд Верховної Ради проект постанови про звільнення Олійника.

"Я, як громадянин, жалкую, що нашою країною керує розгублена і загнана у кут людина, на яку може очікувати така ж доля, як і судді Зварича: за гратами або у бігах", - сказав БЮТівець.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування