На Заході побачили "саморуйнування" Ющенка і Тимошенко

Середа, 24 грудня 2008, 07:20

Саморуйнування колишніх українських революціонерів – Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко – продовжує набирати обертів, вважає німецька газета "Die Welt".

Через 4 роки після "помаранчевої революції" ситуація в Україні здається вельми тривожною, йдеться в аналітичній статті цього видання, передає "Німецька хвиля".

Зупиняються сталеливарні комбінати, закриваються газети, почалися масові звільнення. Навряд чи якась європейська країна постраждала від кризи в такій мірі, як Україна, зазначає німецька газета.

Як довго триватиме "політичний параліч" і чи зможе консенсус відносно мирного розв'язання конфліктів устояти під тиском подальшого загострення ситуації, поки неясно, пише газета Welt.

У матеріалі, присвяченому аналізу відносин Москви з сусідами у світлі чергового газового конфлікту Росії з Україною, Welt також зазначає, що на початку 90-х років Росія була джерелом багатьох важливих демократичних імпульсів – у ті часи так звані "запізнілі країни", Україна і Білорусь, перебували, як пише видання, у "летаргійному сні".

"Але стан справ стрімко змінився, наче картинка в калейдоскопі. Як не парадоксально, сьогодні скромну надію на демократизацію подає Білорусь. Авторитарний правитель Лукашенко проводить, нехай і обмежену, лібералізацію "згори", - йдеться в статті.

"У той час як в Росії подавляються будь-які протести, навіть якщо вони обумовлені виключно економічними причинами, в Білорусі знову дозволені демонстрації, на які, щоправда, ніхто не поспішає. Нечисленна опозиція усвідомила, що існування Лукашенко є свого роду гарантією суверенітету країни. Однак в економічній сфері у Лукашенко зв’язані руки: новий великий кредит, наданий Росією, однозначне тому свідчення", - вважає німецьке видання.

"Інакший стан справ в Україні", - підсумовує ситуацію в нашій країні "Die Welt".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...