Янукович хоче прибрати Тимошенко, а потім вже Стельмаха і Ющенка

Середа, 24 грудня 2008, 08:31

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович вважає, що питання про звільнення голови Нацбанку Володимира Стельмаха та імпічмент президенту Віктору Ющенку можна порушувати лише після відставки чинного уряду Юлії Тимошенко.

Про це він заявив в інтерв'ю кореспондентам телеканалів "Інтер", "5 канал", ТРК "Україна" та ICTV, текст якого наводить прес-служба Партії регіонів.

"Треба ухвалювати кардинальне рішення. Нічого не дасть звільнення Стельмаха. Звільнення Стельмаха – це політика Тимошенко, яка хоче показати, що хтось винний, але не уряд... Тому треба починати з уряду, потім, я згоден, підійти до процедури розгляду питання щодо Національного банку, а потім – процедури початку імпічменту президента", - сказав Янукович.

На питання щодо постанови депутата ПР Нестора Шурича з проханням до президента звільнити Стельмаха і наявності необхідної кількості голосів за це звільнення, Янукович сказав: "Я вважаю, що треба ставити в цілому відповідальність влади перед українським народом, і мова не може йти тільки про одного Стельмаха".

"Я почав би спочатку з уряду, потім – Національний банк, а потім – початок процедури імпічменту президента. Тільки такий порядок буде підтримуватись Партією регіонів. Ми вважаємо, що ми не повинні дозволяти сьогодні уряду перекладати відповідальність на будь-кого в нашій країні", - наголосив лідер Партії регіонів.

Янукович наголосив, що створена у парламенті "не знаю, як її називати... ситуативна більшість" має взяти на себе відповідальність за стан справ у країні.

"Ми добре розуміємо, що фракція комуністів відмежується зараз від цього бюджету. Ми впевнені в цьому. Також впевнені ми в тому, що вони ніколи не будуть підтримувати політику, яка не збігається з програмою їхньої партії. Тоді де більшість? Чого ми очікуємо, скажіть, від цього парламенту? Що він буде працювати? Не буде", - сказав він.

На думку Януковича, "буде продовжуватися цей безлад, який є в країні, ніхто не буде підтримувати цей уряд з такою політикою, яку він проводить".

"Якщо розмежувати відповідальність влади... я хотів би сказати і про президента. Безумовно, однією з великих його помилок було те, що він дестабілізував ситуацію у 2007 році, підписавши незаконні укази про дострокове припинення повноважень Верховної Ради. Фактично він пішов на поводу Тимошенко і зруйнував стабільність", - сказав він.

"Те, що вона (Тимошенко) звикла руйнувати усе, що є в неї на шляху, то, як кажуть, ми до цього вже звикли. А те, що президент зробив чергову помилку після 2005 року, очевидно", - зазначив лідер ПР і додав, що "безумовно, 2008 рік – це нова помилка президента", маючи на увазі створення у 2007 році коаліції з Блоком Юлії Тимошенко.

"Згадаємо ще раз 2005 рік...Ми всі пам'ятаємо, з чого він почався. Він почався з політичних репресій щодо опонентів нині діючої помаранчевої команди […] А чим закінчується помаранчева влада? Вона закінчує економічними репресіями практично всієї України, всіх громадян. І галузей економіки, і житлово-комунального господарства... Така політика не може далі тривати. Вона вже всім набридла", - підсумував Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News