Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича заперечують, що сперечалися з Тимошенко про кадри

Середа, 24 грудня 2008, 10:11

У Партії регіонів і БЮТ під час переговорів про створення можливої коаліції не було розбіжностей щодо кадрових питань.

Про це в інтерв'ю газеті "Дело" розповів віце-спікер Верховної Ради Олександр Лавринович.

"Можу сказати абсолютно авторитетно, що не було ніяких розбіжностей по кадрових питаннях. І тільки тому, що до питань про посади ми не дійшли", - розповів він.

"Ми мали великі політичні розбіжності. Ми розуміли, що не можемо об'єднатися з комуністами і Блоком Литвина, тому що нам не вистачило б чотирьох голосів. Тому перед нами стояла задача об'єднатися або з "НУ-НС", або з БЮТ", - сказав він.

"Переговори з першими розтяглися на кілька раундів. Ми говорили про загальні речі: про можливість співробітничати технологічно при голосуваннях у парламенті. З БЮТ було більш глибоке спілкування, але менша дистанція, ніж з "НУ-НС", але багато залишилося того, що роз'єднує", - додав Лавринович.

Він також пояснив, що з фракціями не вдалося домовиться щодо багатьох політичних і організаційних питань, включаючи і зміни в Конституцію.

Відповідаючи на питання про те, що бютівець Андрій Портнов є людиною, близькою до Віктора Медведчука, і чиїми побажаннями – Тимошенко або Медведчука - він керувався при підготовці спільних з регіоналами законопроектів, Лавринович сказав:

"Я знаю, що вони (Медведчук і Портнов) спілкуються, це правда. У них можуть бути спільні проекти в сфері приватного права, кримінального, можливо, конституційного права", - сказав він.

"Портнов, на мою думку, дуже кваліфікований юрист, людина зі своєю позицією, яку він здатний відстояти. Але я думаю, що для нього найбільш важливими є рішення, що приймає керівник його блоку, а не Віктор Володимирович", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування