БЮТ заперечує підготовку імпічменту Ющенку

Середа, 24 грудня 2008, 11:28

Віце-спікер Верховної Ради, член БЮТ Микола Томенко спростовує інформацію про те, що юристами блоку розроблено проект подання народних депутатів про імпічмент президенту Віктору Ющенку.

"Ні юридичний департамент БЮТ, ні юристи, які працюють в секретаріаті фракції, не отримували завдання від керівництва фракції і партії і відповідно не готували жодних юридичних документів, що стосуються імпічменту президенту", - заявив він на брифінгу.

"Я знаю, що з такою ініціативою виступала фракція Компартії, я знаю, що про можливість такої ініціативи говорили представники Партії регіонів. БЮТ такі документи не готував і ніколи публічно на зібраннях керівництва партії чи блоку не обговорював", - додав Томенко.

Водночас віце-спікер висловив свою особисту точку зору: "Якщо політична криза і конфлікт в Україні буде тривати, то вважаю, що для України і для іміджу країни було б корисніше і ефективніше піти на дострокові вибори президента, аніж іти шляхом процедури імпічменту президента".

Таким чином, переконаний Томенко, і країна, і президент могли б "зберегти своє ім'я".

"Якщо виникне політична дискусія щодо питання можливості переносу термінів виборів президента, я прихильник весняних виборів президента, щоб зняти дискусію і проблему стосовно цього", - додав віце-спікер.

При цьому Томенко наголосив, що він висловлює свою особисту точку зору: "Фракція і партія щодо цього рішення не визначалася".

На питання, що означає "суспільний імпічмент", про який говорили інші члени БЮТ, Томенко зазначив, що згідно з результатами соціальних досліджень рейтинг президента за останні роки знизився з 53% до 4%.

"Є проблема з Віктором Ющенком, бо протягом останніх місяців він посідає 5-6 місце в президентському рейтингу країни", - заявив віце-спікер.

"Зрозуміло, що за таких обставин йому буде важко не просто конкурувати, а пояснити суспільству, яка його мотивація в балотуванні на другий термін", - продовжив Томенко.

"Суспільний імпічмент не має ніякого відношення до можливості юридичної підтримки чи ініціації початку імпічменту щодо президента Віктора Ющенка", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:09
Ціни на нафту зросли через збільшення економіки Китаю та напруженість на Близькому Сході
10:07
Держдеп США продовжує непокоїтись через грузинський закон "про іноагентів"
10:04
Катували в окупації електричним струмом: українець уперше подав позов до суду Аргентини
09:56
Експрем'єрка Британії хоче бачити Трампа президентом США
09:29
На протестах у Тбілісі проти закону про "іноагентів" затримали більше десятка осіб
09:20
"Нафтогаз" у першому кварталі сплатив податків на понад 18 мільярдів
09:15
Туск і прем'єрка Данії поговорили про створення "залізного купола" для Європи
09:12
"Що скажуть люди" і "треба бути як усі": 6 поширених установок родом з СРСР
09:02
Терор повинен програти скрізь: захист Штатами неба Ізраїлю викликає заздрість та іронію в Україні − WSJ
08:49
ЗМІ: Канцлери Німеччини та Австрії вступили у суперечку з Боррелем на останньому саміті ЄС
Усі новини...