Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога: Тимошенко використовує кризу, щоб "протягти" собі "щит"

Середа, 24 грудня 2008, 11:39

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко намагається використати фактор економічної кризи для втілення давніх політичних планів очолюваної нею політичної сили, заявляє глава секретаріату президента Віктор Балога.

Про це він заявив у середу, аналізуючи запропоновану Програму діяльності Кабінету міністрів і коментуючи низку останніх ініціатив БЮТ, повідомляє прес-служба президента.

На думку Балоги, "нашвидку розроблена урядова програма дій має на меті створити захисний бар'єр проти відповідальності Кабінету міністрів під керівництвом Тимошенко за катастрофічні за наслідками провали в економічній сфері".

За словами глави секретаріату президента, прем’єр упевнена в тому, що "недосформована коаліція" у Верховній Раді заручиться підтримкою фракції комуністів і затвердить Програму – це даватиме нинішньому Кабміну річний імунітет проти висловлення парламентської недовіри.

"У нинішній ситуації, коли кризові процеси в економіці мають обвальний характер, Програма є щитом, за який ховатиметься Тимошенко та її урядова команда від критичних ударів її опонентів за цілковите фіаско в здійсненні антикризових заходів", - впевнений Балога.

"Водночас, прем'єр у будь-який зручний для неї час, а особливо, коли економічне падіння досягне дна, зможе зректися і цієї Програми, і своєї посади. І жодні зобов'язання, записані в плані дій уряду, не стануть для неї перешкодою, адже всім давно відомо, як Юлія Володимирівна з неземною легкістю відмовляється від своїх обіцянок", - додає він.

Глава секретаріату зазначив, що "під гаслом боротьби з економічною кризою уряд планує реалізувати давні ідеї щодо перерозподілу владних повноважень на свою користь, причому як на центральному, так і на місцевому рівнях".

При цьому Тимошенко і БЮТ, за його словами, спиратимуться на одностайну підтримку фракції комуністів, яка є "четвертим учасником того дивного утворення, що вельми сміливо іменується коаліцією".

Балога наголошує, що саме комуністи були і залишаються "стабільною опорою" БЮТ у втіленні його прагнень, і цей факт "ніколи не бентежив" Тимошенко.

На переконання Балоги, саме фракція комуністів допомагатиме БЮТ у спробах "протягти" через Верховну Раду рішення, які явно не відповідають гостроті кризового становища в економіці, наприклад, кадрові призначення.

"З огляду на очевидність союзу носіїв червоної ідеології з тими, хто називає себе демократами, БЮТ треба припинити цнотливо вдавати самодостатність так званої коаліції", - сказав глава секретаріату Ющенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...