Зварич знає, що "Нашу Україну" ведуть в "ЄЦ", щоб поховати

Середа, 24 грудня 2008, 12:40

Член НУ-НС Роман Зварич підтверджує існування планів об'єднання "Нашої України" і "Єдиного центру".

Про це він сказав в інтерв'ю Обкому, коментуючи інформацію про "операцію "Зозуля", яка нібито готується секретаріатом президента, суть якої полягає у влитті "Єдиного центру" під бренд "Нашої України".

"Я думаю, він (сценарій) дуже реальний... Формально це буде називатися або вливання "ЄЦ" в "Нашу Україну", або об'єднання двох партій. Однак, справжній план (як я його розумію) свідчить про те, що мова йде про ліквідацію "Нашої України", вливання уламків "Нашої України" в "Єдиний центр" - і все це з одночасним перейменуванням "Єдиного центру" в "Нашу Україну", - сказав Зварич.

Він також розповів, що зустрічався із президентом Віктором Ющенком і намагався переконати його в тому, що секретаріат президента на чолі з Віктором Балогою робить систематичні помилки.

"Якщо сказати одним реченням - намагався донести до президента України моє глибоке переконання в окремих помилках, які вже набувають характеру системних помилок і на які слід звертати увагу. У мене склалося враження, що президент мене не почув", - сказав Зварич.

Він також зазначив, що незабаром озвучить "системні помилки", що допускаються Банковою.

"Якщо чесно, я досі у роздумах після дуже складної зустрічі із президентом. Коли я буду готовий, я, звичайно, скажу", - сказав Зварич.

Водночас він зазначив, що після зустрічі із президентом його позиція з приводу коаліції БЮТ, НУ-НС і Блоку Литвина не змінилася.

"Це не пов'язано із президентом, я хотів би зрозуміти, на якій правовій позиції ми стоїмо. Я хотів переконати його в тому, що робляться дуже серйозні помилки. І наголошував на окремій кадровій складовій цієї помилкової політики. І, крім усього іншого, називав прізвище Балоги Віктора Івановича. Але, озвучивши своє занепокоєння щодо цієї частини його політики, я не почув від президента, що він розуміє, що він навіть адекватно сприймає те, про що я говорю", - сказав Зварич.

Він також сказав, що вже неодноразово заявляв про те, що з боку президента "забороняти фракції входити в коаліцію було безвідповідальним".

"Я вважаю, це не те що помилка - це безвідповідальна політика", - сказав Зварич.

Як відомо, після підписання Борисом Тарасюком від імені НУ-НС коаліційного договору з БЮТ і Блоком Литвина, лідер фракції НУ-НС В'ячеслав Кириленко і його заступник Роман Зварич подали у відставку.

Зварич пояснив, що не проти такої коаліції, але вважає, що вона була створена незаконно і у неї немає достатньої кількості голосів для ухвалення рішень.

Водночас Зварич заявляв, що президент виступав проти створення такої коаліції і забороняв НУ-НС до неї вступати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...