Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк каже, що якби не вона, криза спалахнула б раніше

Середа, 24 грудня 2008, 14:44

Валютні коливання в Україні могли початися ще в травні – цього не сталося тільки завдяки жорсткій позиції Фонду державного майна, стверджує голова ФДМ Валентина Семенюк-Самсоненко.

Про це вона заявила під час "круглого столу" на тему: "Підсумки року і майбутнє: погляд президента України й експертної спільноти", повідомляє Ліга.net.

При цьому Семенюк зазначила, що саме в травні була розпочата спроба захоплення Фонду держмайна.

"Я хочу звернути увагу... Чому саме в травні місяці було захоплення Фонду держмайна, чому саме в травні потрібно було продавати Одеський припортовий і найбільш прибуткові підприємства?", - сказала голова ФДМ.

"Тому що саме тоді дорученням прем'єр-міністра була дана команда закрити гривневий рахунок Фонду держмайна, відкрити валютний рахунок у Національному банку, щоб заводити гроші на валютний рахунок у Національним банку, незважаючи на те, що валютний рахунок Фонду держмайна відкритий у державному "Укрексімбанку", - відповіла вона.

"Чому це питання стояло в той період? Тому що саме в цей період не було заборони торгівлі землею сільгосппризначення...", - додала Семенюк.

За її словами, якби валютний рахунок у НБУ був відкритий і кошти за реалізацію об'єктів "заводилися" на нього в доларах, коливання валюти почалися б ще тоді.

"І я пам'ятаю, як я зверталася до Нацбанку, до (голови НБУ) Стельмаха, що ви не маєте права відкривати рахунок без підпису голови Фонду держмайна. Тому почалася відповідна атака. І якби я тоді не вистояла, тоді те, що ми маємо сьогодні, було б уже в травні місяці. І трясло б це все Україну до цього відповідного періоду", - сказала Семенюк.

Голова ФДМ упевнена, що в нинішній ситуації з курсом національної валюти винні всі органи влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...