У МЗС не знають вимог піратів, які захопили турецьке судно з українцями

Середа, 24 грудня 2008, 15:11

Пірати, які захопили турецьке судно "Bosphorus Prodigy", не виходили на зв'язок для висування вимог щодо умов звільнення членів екіпажу судна.

Про це повідомляє в середу Міністерство закордонних справ України з посиланням на інформацію українського генерального консульства у Стамбулі.

"За повідомленням Генерального консульства України у Стамбулі, представники стамбульської компанії-оператора "ISKO Marine Shipping" продовжують очікувати виходу піратів на зв'язок і висування ними вимог щодо умов звільнення членів екіпажу і судна", - говориться в повідомленні прес-служби МЗС.

У "ISKO Marine Shipping" відзначили те, що головним пріоритетом для компанії в даній ситуації є збереження життя і здоров'я моряків.

Справа знаходиться на особливому контролі в посольстві України в Кенії, генеральному консульстві у Стамбулі та у департаменті консульської служби.

Як повідомлялося, захоплене судно "Bosphorus Prodigy" без вантажу прямувало з Об'єднаних Арабських Еміратів у Червоне море. Під час проходження Аденської затоки 16 грудня було захоплене 7 збройними піратами. До складу членів екіпажу входять 8 громадян України і 3 громадянина Туреччини. Капітан судна - Віктор Сімонов

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...