Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія готова відстоювати свої інтереси силою - Медведєв

Середа, 24 грудня 2008, 18:23

Росія відстоюватиме свої інтереси усіма доступними засобами, зокрема з використанням сили, заявив президент РФ Дмитро Медведєв провідним російським телеканалам.

Він наголосив, що "інтереси Росії мають забезпечуватися усіма доступними засобами, це моє глибоке переконання", повідомляє УНІАН.

"Перш за все, міжнародно-правовими засобами, в рамках міжнародних інституцій, таких як Організація Об'єднаних Націй, регіональних структур, в яких ми беремо участь. Але в необхідних випадках – і за рахунок силової компоненти", - додав президент РФ.

За словами Медведєва, у світі величезна кількість внутрішніх конфліктів, світ містить дуже значне число загроз: і тероризм, і міжнародна злочинність.

"На всі ці виклики ми повинні бути готові дати відповідь, у необхідних випадках – і достатньо жорстку, силову відповідь, в іншому разі ми не зможемо забезпечити суверенітет нашої держави", - підкреслив він.

У той же час, сказав Медведєв, це не означає, що "ми повинні захоплюватися тільки однією компонентою".

"Навпаки, ми повинні намагатися знайти приводи для компромісів, для досягнення домовленостей з різноманітними силами у світі. Якщо, звичайно, вони не виступають з відкритою агресією проти Російської Федерації", - сказав Медведєв.

Президент РФ зазначив, що незважаючи на те, що йому цілком комфортно спілкуватися з колегами за кордоном, іноді відчувається спроба поставити Росію на місце.

"І якщо якийсь час назад, коли Росія була в іншій ситуації, такі спроби ще десь могли пройти, то в сьогоднішній ситуації, в поточному житті це просто неприпустимо", - заявив він.

"Якщо мова піде про посягання на життя і гідність російських громадян, позиція Росії, звичайно, буде гранично простою і розумно жорсткою", - зазначив Медведєв.

"Ми будемо, і я про це неодноразово говорив, відстоювати і захищати інтереси наших громадян у будь-якому місці, де б вони не знаходилися. І в цьому немає ніякого порушення міжнародного правопорядку. Це обов'язок будь-якої країни і будь-якого лідера", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...