Вибух у Євпаторії: виявлено уже 9 загиблих, 20 врятовано

Четвер, 25 грудня 2008, 07:26

У Євпаторії, де вночі через вибух були зруйновані два під’їзди 5-поверховго будинку, станом на 6 ранку виявлені 9 загиблих, у тому числі 1 дитина, врятовані 20 осіб.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив керівник прес-служби МНС Ігор Кроль.

Раніше канал ICTV повідомив, що рятувальники знайшли 8 загиблих та 5 поранених.

На 4 годину ранку було врятовано півтора десятка мешканців, 5 людей у лікарні. Усього на руїни від вибуху перетворилися майже 40 квартир.

Між тим, попередня версія причини вибуху в житловому будинку в Євпаторії - вибух природного газу - не підтвердилася.

Про це в ефірі "5 каналу" сказав міністр із питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра.

На даний момент розглядають ще одну версію - вибух балонів із киснем, що зберігалися в одному з підвалів будинку. Усі версії причини події відпрацьовуються.

Голова МНС, який прибув до Євпаторії у четвер вранці у складі урядової комісії з вивчення обставин події, пообіцяв, що завали будуть розібрані до обіду в четвер.

Скільки загалом постраждало людей поки невідомо. Під завалами є живі.

Рятувальники з кисневими балонами намагались потрапити в підвали, де є діти – вони дзвонили на мобільні телефони. Їх, імовірно, 6-7.

Температура в Євпаторії +1 градус. На руїнах майже 300 рятувальників. Вони працюють по три зміни, що міняються щогодини. Задіяні крани, але робота просувається повільно. Періодично усе зупиняють, щоб почути голоси під завалами.

За 5 годин з моменту вибуху з-під завалів не врятували жодної людини. Лише 4-х мешканців верхніх поверхів з пораненнями різних ступенів тяжкості повезли до лікарні. Літню жінку прооперували.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування