Надія на примирення Ющенка і Тимошенко ще є?

Четвер, 25 грудня 2008, 08:01

Політичні конфлікти в умовах кризи надзвичайно небезпечні не лише для України, а й для тих осіб, які в них безпосередньо втягнуті.

Так оцінив черговий раунд протистояння між прем’єром Юлією Тимошенко та президентом Віктором Ющенком директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський в інтерв’ю "Німецькій хвилі".

Як відомо, Тимошенко зажадала негайної відставки голови Нацбанку, звинуватила Ющенка у провокуванні дефолту держави, аби уникнути президентських виборів та зберегти за собою президентську посаду, а також порадила Ющенку добровільно піти у відставку.

Коментуючи ці заяви, Бураковський зазначив, що президент і справді втягнув Національний банк у політичний конфлікт навколо його стосунків з прем’єр-міністром.

А саму Тимошенко, зазначив експерт, Ющенко розглядає, як безпосереднього конкурента в боротьбі за президентську посаду.

Бурковський наголосив, що без злагодженої роботи президентської, урядової та законодавчої влади Україні буде дуже важко виборсатися із нинішньої кризи.

Він вважає, що надія на примирення між президентом та прем’єром залишається.

Але, підкреслює експерт, і в українському суспільстві, і на Заході спостерігається значне розчарування обіцянками, які роздавалися головними героями "помаранчевої революції".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування