У Ющенка обурились, що Тимошенко "урізала" усіх силовиків, крім Луценка

Четвер, 25 грудня 2008, 11:24

Зменшене фінансування правоохоронних і силових структур у бюджеті 2009 року загрожує національній безпеці, заявив заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин.

За його словами, проект держбюджету на 2009 рік передбачає суттєве зменшення видатків на правоохоронні та силові органи, роль яких є ключовою у захисті прав громадян та забезпеченні національної безпеки.

Йдеться не лише про видатки на розвиток, а й про заробітні плати та грошове забезпечення працівників цих органів, сказав Пукшин, повідомляє прес-служба президента.

У структурі відповідних видатків найбільше скорочення передбачено для Міністерства оборони (-22%), потреби якого були значно недофінансовані і в 2008 році, на що неодноразово звертав увагу президент, зазначив він.

Серйозно зменшено фонд заробітної платні та грошове забезпечення працівників Управління державної охорони (-22%), Генеральної прокуратури (-17%) та Служби безпеки України (-15%), сказав Пукшин.

Фінансових втрат зазнає Державна прикордонна служба (-14% порівняно з 2008 роком), Міністерство з питань надзвичайних ситуацій (-14%), Служба зовнішньої розвідки (-20%).

Наступного року без втрат залишиться лише Міністерство внутрішніх справ, для якого заплановано 7% зростання видатків, відзначив заступник глави секретаріату президента.

"Дивує вибірковий підхід уряду до фінансування силових органів, що в черговий раз засвідчує непрофесійність і недержавницьке ставлення уряду до здійснення своїх функцій", - вважає Пукшин.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування